Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Május 17. 20:56, kedd | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Herendi porcelánok a Várkastélyba

Herendi porcelánok a Várkastélyba

Dr. Áldozó Tamás polgármester és Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója együttműködési megállapodást írt alá ma délelőtt, melynek keretében az Esterházy-kastélyban a nagy múltú herendi porcelánokon ke

A kiállított porcelánok a korabeli stílust idéző berendezés részét képezik. Megbízható források szerint ugyanis a főúri család előszeretettel használt herendi porcelánokat, melyeket több esetben az esterházyak címere díszített. A kiállított értéktárgyak a korbeli miliő hangulatát hivatottak megidézni.
- Sokat jelent számunkra, hogy egy ekkora márka lát abban lehetőséget, hogy az Esterházy-kastéllyal, mint turisztikai értékkel összekapcsolja a nevét. Természetesen nagyon sokat jelent az is, akár anyagi segítségben, hogy a Herendi Porcelánmanufaktúra egyes termékeit elhelyezhetjük a kastélyban – jelentette ki az aláírási ceremónia előtt Áldozó Tamás, majd köszönetét fejezte ki a támogatásért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.