Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Szeptember 29. 19:54, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Helikopteres gyakorlatot tartanak majd' három héten át a pápai légibázison

Helikopteres gyakorlatot tartanak majd' három héten át a pápai légibázison

Nemzetközi helikopter harcászati oktatóképző gyakorlatot tartanak 2023. október 02-20 között a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren.

Az Európai Védelmi Ügynökség által szervezett gyakorlat során hazai és külföldi helikopterek speciális feladatokat fognak végrehajtani alacsony magasságban, lakott területek közelében.

A repülések Veszprém vármegyét és Somogy vármegye északi részét érintik kiemelten Pápa város, a volt Kenyeri repülőtér és a Siófok-Kiliti repülőtér térségét, valamint az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság gyakorló- és lőtereit.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

A megnövekedett hanghatás miatt a lakosság megértését kéri az MH 47. Bázisrepülőtér.

Fotó: Illusztráció - Archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.