Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 17. 12:48, hétfő | Helyi

Házhoz mentek a rendőrök Vaszaron

Házhoz mentek a rendőrök Vaszaron

Vaszaron folytatódott az országos „Házhoz megyünk” rendőrségi bűnmegelőzési program Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai iskolai előadásokkal, kerékpár regisztrációval és lakossági fórummal várták Vaszar lakosságát 2018. szeptember 12-én a „Házhoz megyünk!” rendőrségi bűnmegelőzési program keretében.

A helyi Ihász Gábor Általános Iskola diákjai az egyedül otthon tartózkodás veszélyeiről, az áldozattá válás megelőzési lehetőségeiről, valamint a drogok használatának büntetőjogi következményeiről kaptak tájékoztatást.
A rendőrök az iskolába érkező tanulók kerékpárjait is regisztrálták a BikeSafe országos kerékpár regisztrációs rendszerben, amely egy esetleges kerékpár lopás esetén segítheti a nyomozást.

Az érdeklődők az iskolai programok után találkozhattak a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Bűnmegelőzési Mobil Centrum buszával is.
A rendezvény 17 órakor lakossági fórummal zárult, ahol a helyi körzeti megbízott a betörések, besurranások, alkalmi lopások és az idősek sérelmére elkövetett trükkös lopások megelőzési lehetőségeiről, továbbá a segélyhívó számok rendeltetésszerű használatáról beszélgetett a megjelentekkel, valamint számukra prevenciós kiadványokat adott át.

A rendőrök a személyes beszélgetés során felhívták a figyelmet arra, hogy az utcakaput és a lakás ajtaját még otthon tartózkodás alatt is érdemes zárva tartani, valamint a lakást elhagyva valamennyi ablakot célszerű bezárni. Hosszabb távollét alatt nagyobb biztonságot nyújt, ha egy megbízható ismerős naponta felügyeli a lakást és az otthon tartózkodás látszatát kelti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.