Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Március 08. 08:24, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Házhoz mentek a rendőrök Marcaltőn

Házhoz mentek a rendőrök Marcaltőn

Marcaltőn folytatódott az országos „Házhoz megyünk” rendőrségi bűnmegelőzési program Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai iskolai előadásokkal, kerékpár regisztrációval és lakossági fórummal várták Marcaltő lakosságát 2019. március 5-én a „Házhoz megyünk” rendőrségi bűnmegelőzési program keretében.

A helyi Kmety György Evangélikus Általános Iskola diákjai az „Egy nap a biztonságért - egy nap az iskolában” Veszprém megyei bűnmegelőzési program keretében rendőrségi prevenciós foglalkozásokon vettek részt, valamint katasztrófavédelmi, mentési, egészséges életmód, egészségügyi, környezetvédelmi és honvédelmi szakterületekről szóló előadásokat hallgattak meg. A rendőrök az alsó tagozatosok számára egy kerékpáros akadálypályát is felállítottak, ahol a kerékpáros közlekedés szabályaival ismerkedhettek meg a gyermekek, majd ezt követően beülhettek a rendőrautóba is.

A rendezvényen lehetőség nyílt kerékpár regisztrációra is a BikeSafe országos kerékpár regisztrációs rendszerben, továbbá az érdeklődők az iskola előterében felállított információs ponton bűnmegelőzési kiadványok közül választhattak, valamint személyre szóló vagyonvédelmi tanácsokat is kaphattak.

A rendezvény 16 órakor lakossági fórummal zárult, ahol a helyi körzeti megbízott és a megelőzési előadó a betörések, besurranások, az idősek sérelmére elkövetett trükkös lopások, az „unokázós” csalások megelőzési lehetőségeiről, az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatoknak álcázott termékbemutatók veszélyeiről, továbbá a 112-es segélyhívó számok rendeltetésszerű használatáról beszélgetett a megjelentekkel, valamint számukra prevenciós kiadványokat is átadtak.

A rendőrök felhívták a figyelmet arra, hogy a tavaszi kertészkedés alatt is érdemes az utcakaput és a lakás ajtaját zárva tartani, valamint nem csak a lakást, hanem az értékes szerszámokat, munkagépeket őrző melléképületeket, valamint a garázst is szükséges biztonságos nyílászárókkal, zárakkal védeni. Kiemelték a riasztóberendezések betörés-megelőzésben betöltött szerepét, valamint arra kérték a megjelenteket, hogy idegeneknek soha ne árulják el, ha a szomszédjuk nem tartózkodik otthon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.