Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Február 08. 09:19, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Havazás – Több helyre már másodfokú riasztást adtak ki a hófúvás miatt

Havazás – Több helyre már másodfokú riasztást adtak ki a hófúvás miatt

A hófúvás miatt több dunántúli járásra már narancssárga, másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területeken már a következő órákban készülni kell arra, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.

Az MTI-hez eljuttatott vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Baranya, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megye járásaira adhatják ki a nap folyamán a másodfokú riasztást a hófúvás miatt.
Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben ugyancsak a hófúvás miatt.
Emellett a viharos szél miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyében valamint a fővárosban ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A meteorológiai szolgálat azt írta: az Alföldön és északkeleten 60 kilométer per órát meghaladó széllökésekre lehet számítani, a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati részén a legerősebb széllökések akár a 85 kilométer per órát is elérhetik. Késő estére megszűnnek a viharos lökések, de továbbra is erős marad a légmozgás.
Napközben hózáporok, hózivatarok alakulhatnak ki, melyek nyomán - legjobb eséllyel az Alföld délkeleti részén - pár centiméter, helyenként esetleg 5 centimétert meghaladó friss hó is hullhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;