Városlista
2019. március 23, szombat - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2019. Január 05. 07:40, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Havazás: Télies útviszonyok, nehézkes közlekedés

Havazás: Télies útviszonyok, nehézkes közlekedés

A folyamatos havazás miatt az utak havasak, latyakosak, a vasúti közlekedés azonban helyreállt a győri vonalon, ahol délelőtt fél órát késtek a járatok.

Már szinte az egész országban havazik, vagy szállingózik a hó, csak a nyugati határ mentén és a keleti országrészben vannak még elszórtan csapadékmentes területek.

A gyorsforgalmi utak nagy része sónedves, azonban az M1-es autópálya komáromi szakaszán hókásás.

A Pápa környéki fő- és mellékutakon télies útviszonyokra, havas, latyakos utakra kell számítani. Aki útra kel, csökkentett sebességgel autózzon és tartson a szokottnál nagyobb követési távolságot! A látási viszonyok mindenütt kielégítőek.

A városban is havas, latyakos utak várják a közlekedőket.

A vasúti közlekedésben késésekre kell számítani, a Győr felé induló vonatok 20-30 (esetenként 40-50) perccel nőhet, mert Győrszabadhegy állomásnál átmenetileg a havazás miatt nem lehetett állítani a váltót kora reggel. A berendezést megjavították, így ismét megfelelően működik. Dél körül helyreállhat a menetrend. Utasaink türelmét és elnézését kérjük.

Hófúvásra figyelmeztetnek!

Az északnyugati szelet a szombat délutáni, esti óráktól a Dunántúlon, elsősorban északnyugaton helyenként 60-65 km/h körüli széllökések kísérhetik. Szombat délutántól a Bakony magasabban fekvő részein hófúvás előfordulhat.

Folytatódik a havazás

Szombaton országszerte csapadékos idő várható, többfelé fog havazni, helyenként gyenge hófúvás is előfordulhat, de napközben a Dunántúlon egyre többfelé havas esőre, esőre, néhol átmenetileg ónos esőre válthat a csapadék. Kezdetben a Dunától keletre lehet többfelé élénk a délnyugati szél, mely napközben többfelé feltámad, majd délután a Dunántúl északi felén erős, viharos lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. Hajnalban -6 és +1, nappal -3 és +4 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton lesz enyhébb az idő.
Kettősfronti hatás várható.

Vasárnap elszórtan még előfordulhat kisebb havazás, egy-egy futó hózápor, de már szakadozottabbá válik a felhőzet, többfelé kisüt a nap. Az erős, viharos északi-északnyugati szélben napközben -3, +3 fokot mérhetünk - írja az időkép.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 22. 12:54, péntek | Helyi

Nincs az ország halálútjai között a 83-as

Bár valóban sok baleset történik a 83-ason, elsősorban annak Győr és Pápa közötti szakaszán, de a sokak által halálútnak nevezett 83-as mégsem szerepel az ország 20 legveszélyesebb útja között.

2019. Március 22. 10:08, péntek | Helyi

Magdolna

2019. Március 22. 09:17, péntek | Helyi

Orbán Imre a vörösterrorról

A Mi Hazánk Mozgalom politikusa 100 évvel ezelőtti kommunista hatalomátvétel kapcsán emlékezett meg a vörösterrorról.

2019. Március 21. 17:42, csütörtök | Helyi

90 esztendeje hunyt el Batthyány Ilona

Napra pontosan ma kerek kilencven esztendeje, 1929. március 21-én hunyt el az első felelős magyar kormányfő, a vértanú gróf Batthyány Lajos és neje, gróf Zichy Antónia második gyermeke: Batthyány Ilona.