Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Február 09. 08:26, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Két megyében továbbra is másodfokú a figyelmeztetés hófúvás miatt

Havazás - Két megyében továbbra is másodfokú a figyelmeztetés hófúvás miatt

Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében továbbra is másodfokú a figyelmeztetés az erős hófúvás miatt. Emellett a nyugati országrészben másutt is további havazásra, hófúvásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfő reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében másodfokú a figyelmeztetés. Veszprém megye több járására már a másodfokú riasztást is kiadták. Ezeken a területeken már a következő órákban is készülni kell arra, hogy a friss hóval fedett területeken a szél magas hótorlaszokat emelhet.
Ugyancsak a hófúvás miatt, de elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyében. Emellett Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a havazás miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.
A közlemény szerint a Dunántúlon napközben fokozatosan tovább mérséklődik a szél, így egyre kisebb területet érint majd hófúvás. A Bakony térségében gyenge hófúvás azonban napközben is kialakulhat. Estétől viszont újra egyre többfelé lehetnek viharos széllökések, így ismételten kialakulhat hófúvás, amely főként a Bakony térségében magasabb hótorlaszokat emelhet.
Északnyugat felől napközben havazás kezdődik, amely délután a Dunántúl nagy részére, és gyenge intenzitással az ország többi részére is átterjed. Estig a Dunántúlon nagyobb területen 5, a Bakony térségében 10 centiméternél is több hó hullhat. Majd estétől a havazást északnyugat felől egyre inkább havaseső, eső válthatja fel, kisebb területen ónos eső sem zárható ki - közölte a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;