Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. December 15. 08:49, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hat embert állítottak elő a Pápa határában talált lenyúzott állatbőrök ügyében

Hat embert állítottak elő a Pápa határában talált lenyúzott állatbőrök ügyében

Több magyarországi település határában helyezett el veszélyes hulladéknak minősülő állati bőröket egy hatfős társaság, amit egy Győr-Moson-Sopron megyei férfitól szállítottak el.

2018 júniusában számoltunk be arról, hogy a Határ utcánál találták meg mintegy 50-60 állat lenyúzott bőrét. Nem egyedi esetről volt szó, a Pápai Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtés eredményeként megállapították, hogy hasonló állati bőrökből álló hulladékot helyeztek el Nyárád és Mihályháza között, valamint Sárvár és Szakony közelében is, amelyek a szakértői vélemények alapján veszélyes hulladéknak minősültek.

A rendőrök azonosították az elkövetőket (F. M. Tamás, H. Zsolt, N. Alex, R. László, B. Zsolt, L. Zoltán), akiket 2018. december 4-én állítottak elő a Pápai Rendőrkapitányságra.

Közülük kettő, F. M. Tamás és H. Zsolt azzal is megalapozottan gyanúsítható, hogy egy 2018 júniusában vásárolt, forgalomból ideiglenesen kivont gépjárműre külföldi forgalmi rendszámot szereltek fel, majd ezt a gépjárművet az állati bőrök elhordására használták.

A büntetőeljárás során - 2018. december 12-én – a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a Győr-Moson-Sopron megyei férfit is, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az általa működtetett vágóhídon keletkezett és további feldolgozásra alkalmatlanná vált közel 20 köbméternyi állati bőrt 2018 júniusában átadta a hatfős társaságnak.

Az ügyben valamennyi gyanúsítottal szemben veszélyes hulladék lerakásával elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett, valamint F. M. Tamás és H. Zsolt ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A hét férfi közül H. Zsolt letartóztatását elrendelte az illetékes bíróság, a többiek szabadlábon védekeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.