Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Július 20. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Harminc zenekar fellépésével jön a csornai Verébfeszt

Harminc zenekar fellépésével jön a csornai Verébfeszt

Tavaly azzal búcsúztak a szervezők az utolsó koncert után, hogy a csornai Veréb fesztivál már fenn van Magyarország fesztivál térképén. Most azt mondják, hogy továbbra is előre kell menni, fejlődni kell.

Tavasz óta zajlanak a 2017 évi Veréb fesztivál előkészületei, most már közel a cél. Július 27-én csütörtökön kinyitják a jubileumi 10. Veréb fesztivál kapuit. Mi várható, mire készülhet a közönség? Erről beszélgettünk Bognár Andrással és Samu Zoltánnal, a fesztivál szervezőivel.

A legnagyobb változás, hogy három teljes értékű nappal és két nagyszínpaddal várja a vendégeit a 10. Veréb fesztivál.- válaszolt András. Helyszínként visszatértünk a kempingbe, ez sokkal több lehetőséget ad nekünk. A két nagyszínpad azt jelenti, hogy a koncertek közt nem lesz szünet. Feszes program várható, hiszen amikor az egyik színpadon befejeződik a koncert, a másikon már kezd is a következő banda. Ez kihívás a zenekaroknak is, de leginkább nekünk szervezőknek. Naponta tíz, összesen harminc zenekar plusz a DJ-k lépnek fel a jubileumi Veréb fesztiválon.

Mire számíthatnak a fesztiválozók, amikor nem a koncerten csápolnak?

Nagyon nagyot lépünk előre a körülményekben.- mondta Zoli. Ez nagyon sokat számít. Első persze a buli, de a komfort, az ellátás is fontos. Újra lehet kempingezni, a sátrakat ezúttal a fürdő végében állíthatják fel a fesztiválozók. Friss jó hír, hogy a fesztivál karszalagjával a három napon ingyenesen lehet bemenni a strandra. Azok, akik a teljes időt a fesztivál területén akarják tölteni, 9-14 óráig egy kis boltban a Veréb ABC-ben vásárolhatnak. Délutántól a legjobb magyar Food Truck cégek ételeiből válogathatnak az éhesek. Lesz itt burger, goffri, kürtőskalács, és sok egyéb, a helyi erőket péntek-szombat a lángos kocsi képviseli. Az előkészületeket látva szomjas sem marad senki. Az off programokra is várjuk a jelentkezőket, lesz sörivó és perecevő verseny, csocsó, beerpong, léggitározás.

A lényeg azonban a színpadokon zajlik, milyen újdonságokra számíthatnak a vendégek, és milyen jól ismert hagyományokkal találkozhatnak?

Tavaly nyitottunk kicsit a stíluson például a Csík zenekar fellépésével, de az idén visszatérünk a fesztivál hagyományai szerinti keményebb, rockosabb hangzáshoz. Jönnek a fesztivál állandó visszatérői, a Rózsaszín Pitbull, Alvin és a mókusok, Intim Torna Illegál, néhány év szünet után újra visszatér hozzánk a Supernem, a 30Y. Először lép fal a fesztiválon például az Anna & the Barbies, Paddy and the Rats és a Belga. Az idén először hirdettük meg a V-faktort, amire váratlanul sok zenekar jelentkezett. A Zeneszöveg.hu és a Facebook közönségszavazás döntötte el, hogy melyik három zenekar léphet fel a 18 órás idősávban. (Fatal Error, Phrenia, Best Flair) A koncertek közben látványelemekkel is feldobjuk még a show-t, és táncbemutatók is lesznek. Újdonság, hogy a napok utolsó koncertjein tribute zenekarok segítségével tisztelgünk a külföldi klasszikusok előtt. Aztán jönnek a dj-k, így a szokásokhoz híven minden nap körülbelül hajnali ötig eltart.

Minden adott, hogy jól érezzétek magatokat a fesztiválon.- folytatta Zoli. Gyertek minél többen, és hogy biztosítsátok a helyeteket, azt ajánljuk, hogy elővételben vegyétek meg a bérleteteket vagy napijegyeteket. Így a bejutás is gyorsabb lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.