Városlista
2018. november 19, hétfő - Erzsébet

Hírek

2018. Augusztus 05. 16:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Fotó, videó: Molnár Márk

Harmadik alkalommal rendezték meg a város legnagyobb futóversenyét

Harmadik alkalommal rendezték meg a város legnagyobb futóversenyét

A nagy forróság volt a futók legnagyobb ellenfele a mai nap folyamán, a Cardiomax Sportegyesület által immáron harmadik alkalommal megrendezett versenyen.

Az egyesület célja ugyanaz, mint 2016-ban, amikor első alkalommal rendezték meg a sokakat megmozgató rendezvényt, vagyis az, hogy egy kihívás keretében hívják fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. A sportesemény népszerűségét jelzi, hogy mindkét korábbi versenyen több mint háromszázan álltak rajthoz és ez a mai alkalmon sem volt másként. Majd 400-an neveztek a 7, 14, illetve 21 kilométeres távokra. Egy kör, vagyis 7 kilométer a Fő tér - Kossuth Lajos utca - Major utca - Cinca sor - Árok utca - Március 15. tér - Tókert utca - Ady Endre sétány - Várkert - Várkert utca - Vajda Péter lakótelep - Gróf út útvonalon haladt. A versenyzőket szintén háromféle korcsoportra osztották és természetesen nemek szerint is megkülönböztették a befutókat. Félmaratonon váltóban is rajthoz állhattak a futók.

A közös bemelegítést követően előbb Áldozó Tamás polgármester, majd pedig Szabó György Vilmos, a Cardiomax SE elnöke köszöntötte a verseny résztvevőit. A mini, a dupla mini és a félmaraton versenyzői külön indultak.

Nézze meg a rajtokról készült videóinkat:

A versenyzőket összesen 10 kategóriában díjazták.

Eredmények:

FÉLMARATON ABSZOLÚT

1. Cziráki István
2. Bosio Renzo
3. Horváth Balázs

FÉLMARATON VÁLTÓ

1. Ott Gábor
2. Altrichter Márk
3. Szocsevka Gábor

DUMPLA MINIMARATON

1. Cseke Norbert
2. Stommer Máté
3. Kárász László

MINIMARATON ABSZOLÚT

1. Molnár Máté
2. Mészáros Zsolt
3. Figerl Boldizsár

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 19. 13:20, hétfő | Helyi

12 tanterem újult meg a Weöres iskolában

Tanulást segítő környezet javítása a pápai Weöres Sándor Általános Iskolában - című EFOP projekt zárására került sor pénteken.

2018. November 19. 09:26, hétfő | Helyi

Balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről

Járművezetés ittas állapotban vétség miatt indult eljárás egy 25 éves férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2018. November 18. 21:17, vasárnap | Helyi

Kerékpáros emléktúra, a közlekedési balesetek áldozatainak tiszteletére

Városi kerékpártúrával emlékeztek meg a közlekedési balesetek áldozatairól, s egyúttal olyan szakaszokat jártak, ahol hamarosan kerékpársávok, vagy utak fognak létesülni, biztonságosabbá téve a kerékpáros közlekedést.

2018. November 17. 16:00, szombat | Helyi

Újra győzött a Perutz

Vallejos duplájával sorozatban harmadik mérkőzését is megnyerte a Perutz FC, mely a Csepel és a BKV Előre utána az Andráshidát is két vállra tudta fektetni.