Városlista
2018. október 18, csütörtök - Lukács

Hírek

2018. Május 10. 23:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hamarosan megszűnik az útzár a Jókai utca felső szakaszán

Hamarosan megszűnik az útzár a Jókai utca felső szakaszán

A mai napon az aszfaltozásé volt a fő szerep a Jókai utcán, a legfelső, úgynevezett kopóréteg elkészítését végzik el a szakemberek.

Molnár Istvántól, a Városfejlesztési Osztály vezetőjétől megtudtuk, a múlt heti kiegyenlítő aszfaltréteg elkészítését követően végezték el az aknafedelek szintre emelését, így a mai napon minden adott volt az átlagosan négy centiméter vastagságú kopóréteg felhordásához. A munkálatokkal a holnapi napon végez a kivitelező és ezt követően fogják kijavítani a szegélykövek cseréje miatt megrongálódott járdaburkolatot.

A péntek délutáni műszaki ellenőrzést követően döntenek a Jókai utca felső szakaszának megnyitásáról, de minden remény megvan arra, hogy szombaton beszedik a forgalomkorlátozó táblákat és sebességkorlátozás mellett újra járható lesz az útszakasz a Szalmavári utca és a Március 15. tér között - mondta el Unger Tamás alpolgármester, aki azonban arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A Jókai utca másik szakaszán, a Csóka körforgalom és a Szalmavári utca között továbbra is szegélyépítés zajlik, a közművek cseréjével már szinte teljesen végeztek. A következő napokon a Pápai Vízmű fog még szennyvízbekötéseket cserélni.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 18. 10:25, csütörtök | Helyi

Pápára látogatott az USA magyarországi nagykövete

David B. Cornstein nagykövet, aki a Nagykövetség C-12-es repülőgépén utazott, első alkalommal tett látogatást az MH Pápa Bázisrepülőtéren 2018. október 11-én.

2018. Október 18. 07:04, csütörtök | Helyi

Prostituáltaknak adta ki pápai és bakonykoppányi lakását

A Pápai Rendőrkapitányság több rendbeli prostitúció elősegítése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 32 éves bakonykoppányi nővel szemben.

2018. Október 17. 15:20, szerda | Helyi

800 négyzetméteres jégpálya épül az Esterházy-kastély udvarán

Mivel a piac ideiglenesen a Fő téri korcsolyapálya helyére költözött, idén a kastély udvarán hódolhatunk a téli sportnak.

2018. Október 17. 14:57, szerda | Helyi

A Teleki utca páratlan oldalán is megújul a járda

Tavaly épült újjá a gyalogút az utcában, a Weöres Iskola felőli oldalon, most pedig az út túlsó felén dolgoznak.