Városlista
2018. május 28, hétfő - Emil, Csanád

Hírek

2018. Május 10. 23:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hamarosan megszűnik az útzár a Jókai utca felső szakaszán

Hamarosan megszűnik az útzár a Jókai utca felső szakaszán

A mai napon az aszfaltozásé volt a fő szerep a Jókai utcán, a legfelső, úgynevezett kopóréteg elkészítését végzik el a szakemberek.

Molnár Istvántól, a Városfejlesztési Osztály vezetőjétől megtudtuk, a múlt heti kiegyenlítő aszfaltréteg elkészítését követően végezték el az aknafedelek szintre emelését, így a mai napon minden adott volt az átlagosan négy centiméter vastagságú kopóréteg felhordásához. A munkálatokkal a holnapi napon végez a kivitelező és ezt követően fogják kijavítani a szegélykövek cseréje miatt megrongálódott járdaburkolatot.

A péntek délutáni műszaki ellenőrzést követően döntenek a Jókai utca felső szakaszának megnyitásáról, de minden remény megvan arra, hogy szombaton beszedik a forgalomkorlátozó táblákat és sebességkorlátozás mellett újra járható lesz az útszakasz a Szalmavári utca és a Március 15. tér között - mondta el Unger Tamás alpolgármester, aki azonban arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek.

A Jókai utca másik szakaszán, a Csóka körforgalom és a Szalmavári utca között továbbra is szegélyépítés zajlik, a közművek cseréjével már szinte teljesen végeztek. A következő napokon a Pápai Vízmű fog még szennyvízbekötéseket cserélni.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Május 27. 13:34, vasárnap | Helyi

Az első világháborúban elhunyt hősökre emlékeztek a református ótemplomban

Az első világháborúban hősi halált halt gyülekezeti tagok előtt tiszteleg az ótemplomban álló emléktábla, melyre koszorút helyeztek el a mai megemlékezésen.

2018. Május 26. 18:29, szombat | Helyi

Rembrandt-kiállítás nyílt a pápai Pannonia Reformata Múzeumban

A világhírű holland festőművész Isten ábrázolását mutatja be rézkarcokon a szombaton megnyílt tárlat.

2018. Május 25. 23:25, péntek | Helyi

Győzelemmel búcsúzott a hazai közönségtől a Perutz

Az NB III-as labdarúgó bajnokság utolsó előtti fordulójának nyitómeccsén a Pápai Perutz FC egy két tizenegyest, egy kiállítást és négy gólt hozó bajnokin győzelemmel búcsúzott erre az idényre hazai közönségétől.

2018. Május 25. 12:03, péntek | Helyi

Megnyílt a 22. Pápai Agrárexpo

Az agráriumban is a versenyképesség és a hatékonyság növelésére van szükség – mondta el nyitóbeszédében a frissen kinevezett agrárminiszter Pápán.