Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Április 24. 13:53, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hamarosan elkészül az új szabadtéri

Hamarosan elkészül az új szabadtéri

Már csak az időjárás szabhat gátat annak, hogy az új szabadtéri színház adjon helyet az idei városi ballagásnak, hiszen napokon belül végeznek a színpad összeszerelésével.

Tavaly júniusban adtunk hírt arról, hogy a meglehetősen leromlott állapotú régi szabadtérit a Városgondnokság munkatársai elbontják és a zöld város projekt keretében a Várkerttel együtt a Várdomb is megújul és a 2018-as városi ballagás már az új helyszínen kerül megrendezésre. Az új lelátó tartópilléreinek a kiépítéseidén áprilisban kezdődött meg. A vasbeton tartóelemekre a Városgondnokság munkatársai szerelik fel a már többször használt, városi tulajdonban lévő mobil lelátót, melynek összeállításával néhány napon belül végeznek - tudtuk meg Bakó Istvántól. Az igazgató hozzátette, ezzel még a színházi tér kialakítása nem fejeződik be, hiszen hátravan a füvesítés, a fény- és hangtechnika telepítése, valamint a gyeprács kialakítása.

Áldozó Tamás a helyszínen azt mondta, a korábbi ballagásokon készült képeket össze lehet majd vetni az ideiekkel és szemmel látható lesz a különbség. Ugyanakkor hozzátette, a korábbi ballagóknak az akkori külsőségek jelentették az ünnepet és ezt nem akarják elvitatni, mindössze azt állítják, hogy a 21. század elején ez a környezet méltóbb egy ilyen városi rendezvény lebonyolításához. - Nem fog senkinek kiszakadni a harisnyája, nem fog beleakadni senkinek a nadrágja a korhadt padokba és nem fog senkinek a lába belesüllyedni a talajba sem, hiszen fa pallókon lehet megközelíteni a műanyag székeket - fogalmazott a polgármester.

A városvezető elmondta, négy évvel ezelőtt, amikor a mobil lelátót megvásárolta a város, akkor már gondoltak arra, hogy a Várdombon fogják majd elhelyezni. Hozzátette: a városi ballagáson kívül szeretnék, ha egyéb rendezvényeknek is otthont adhatna az új szabadtéri, elsősorban zenés rendezvényeknek.

Áldozó Tamás arra kér mindenkit, hogy legyen a város segítségére abba, hogy az új létesítmény hosszú ideig megmaradhasson ebben az állapotában, hiszen a lelátót a nyári időszakban nem fogják elbontani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.