Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. December 14. 14:17, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Hamarosan elkészül az orvosi rendelő felújítása a Huszáron

Hamarosan elkészül az orvosi rendelő felújítása a Huszáron

A nyertes TOP-os projektek közül elsőként a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása kezdődhetett meg. A hamarosan elkészülő felújítás jelenlegi állapotát a házi- és gyermekorvosok, valamint védőnők is megtekintették.

A ma délelőtti alkalmon Áldozó Tamás polgármester elmondta, összegét tekintve a TOP-os projektek közül a rendelő felújítása ugyan a legkisebb, mégis jelentős, mivel az egyik legérzékenyebb területet, a helyi egészségügyi ellátórendszer feltételeinek a javítását érinti. A városvezető hozzátette, szerették volna ezt a beruházást minél átláthatóbban és nyitottabban, az érintettek minél szélesebb körű bevonásával teljesíteni.

Zsegraics Gyula, a kivitelezést végző cég ügyvezetője a felújítási munkálatok jelenlegi állapotát ismertette. Mint mondta, az ütemezésnek megfelelően halad a munka, határidőre elkészül az épület felújítása. Jelenleg a belső burkolást és festést végzik a szakemberek. Ezeken kívül apróbb munkafázisok vannak még hátra, amelyek az épület későbbi birtokba vevőivel, az orvosokkal és védőnőkkel egyeztetve készülnek majd el.

A projektnek nem része a rendelő környezetének rendezése, ám a parkoló és a zöld területek megújítására is sor fog kerülni a következő év elején, helyi önkormányzati forrásból. Bocskay Lászó, a környék önkormányzati képviselője elmondta, közösségi oldalán közzétette a parkoló elkészült terveit. Továbbra is várják a javaslatokat, melyek kivitelezhetőségét a tervezővel együtt meg fogják vizsgálni és amennyiben lehetséges, be fogják azokat építeni a végső tervekbe.

Az épület megtekintését követően dr. Vaitsuk Mária gyermekorvos és dr. Molnár Valéria háziorvos mondtak köszönetet azoknak, akik lehetővé tették, hogy modernebb környezetben, komfortosabban tudják a jövőben ellátni a betegeket. Dr. Molnár Valéria hozzátette, leginkább annak örült a felújítás kapcsán, hogy együttműködés alakult ki az önkormányzat, a kivitelezők és a rendelőben dolgozók között.

A projekt során az épület külső falait és a födémet is szigetelik, kicserélik a nyílászárókat és új kazánt szerelnek fel. 20 négyzetmétert hozzáépítenek a rendelőhöz, itt mozgáskorlátozottak számára használható mellékhelyiség és babakocsi tároló kap majd helyet. Újra alakítják a váróhelyiségeket is, hogy a betegek minél komfortosabb kürölmények között várakozhassanak. A felújítás során a rendelőkben dolgozók munkakörülményei is javulnak, kis teakonyhákat alakítanak ki. Az épületetben teljes körű festést végeznek, kicserélik az elektromos vezetékeket és korszerűsítik a villámvédelmi rendszert. A munkálatok végeztével jelentős csökkenni fog az épület fenntartási költsége is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.