Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Október 10. 10:03, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Hamarosan elkészül az öreghegyi kilátó

Hamarosan elkészül az öreghegyi kilátó

Ma délelőtt Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester tekintették meg a készülő kilátót, melyet az október 23-i hosszúhétvégén már birtokba is vehetnek a kirándulók.

A polgármster elmondta, a valamikori lokátorállomás helyén, jópár éve már a Hagyományok Hegye Egyesület gondozásában szépül az Öreg-hegy e nagy, egybefüggő területe. - Ezen a helyen áll a város legmagasabb pontja, mely adottságot szerettük volna kihasználni. Olyan attrakciót tudunk az itt kitáruló látványal nyújtani, mely sokakat vonzhat erre a helyre. Örömünkre szolgál, hogy törekvésünket a Bakonyerdő Zrt. támogatta és megépíti az öreghegyi kilátót. Példaértékű együttműködésről beszélhetünk az önkormányzat és a gazdasági társaság között - mondta Áldozó Tamás.

Varga Lászlótól, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk, a társaság régóta foglalkozott a gondolattal, hogy a Bejárható Magyarország Programba hogyan tudná bekapcsolni Pápát, ahol az erdőgazdaság központja található. - Azt gondolom, hogy egy szerencsés találkozása volt a két gondolatnak az, hogy itt most a kilátó megépítésre kerül - fogalmazott Varga László hozzátéve, a város vezetésével további együttműködési terveik is vannak, a Várkert tekintetében.

A kilátó környékén padokat is kialakít a Bakonyerdő. Az építmény padlószintje 8 és fél méter, teljes magassága pedig 11 méter lesz. A beruházás összköltsége mintegy 20 millió forint.


Kilátó nélkül is csodálatos a panoráma. Tiszta időben még az ausztiai hegyek is láthatók


A közeli repülőtéren fel- és leszálló gépeinek látványa is lenyűgöző

Címkék: öreghegy, kilátó, pápa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.