Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. November 06. 15:48, szerda | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Hamarosan bontják az állványzatot, majd burkolják a kastély udvarát

Hamarosan bontják az állványzatot, majd burkolják a kastély udvarát

A kivitelező a papa.ma.hu-nak elmondta, ma már az épület minden négyzetméterén dolgoznak. Az osztópárkány feletti homlokzati munkák, az épület színezése és a kőrestaurálási folyamatok két héten belül elkészülnek.

Németh Tamás, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője elárulta, a korábban felújított enteriőrök látogatásához a keleti szárny földszintjén biztosított az útvonal, november elsejétől azonban csak előzetes bejelentkezés után fogadnak látogatói csoportokat az Esterházy-kastélyban.

Az épület homlokzata már a végleges színt mutatja, a jelenlegi törtfehér szín egyébként megegyezik a kastély eredeti színárnyalatával. Az osztópárkány feletti homlokzati munkák, az épület színezése és a kőrestaurálási folyamatok két héten belül elkészülnek, így az állványzatot hamarosan elbontják a szakemberek. Németh Tamás hangsúlyozta azt is, azért fontos, hogy minél előbb eltávolítsák az állványzatot, mivel megkezdődik a kastély belső udvarának burkolása. A kivitelezés már a jövő héten kezdődik, a szakemberek először kiépítik a megfelelő ágyazatot, majd megkezdődik a burkolókövek elhelyezése. A Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője hozzáfűzte, a belső udvar teljes egészében kőburkolatot kap, és a burkolat elvezet egészen a Fő térig.
A burkolatépítési munkák előtt azonban szükséges a két torony közötti pincefödém szigetelése, melynek munkálatait szintén jövő héten fejezik be a dolgozók.

Az épület belsejében ugyancsak nagy erőkkel dolgozik a kivitelező – jegyezte meg Németh Tamás. Itt jelenleg az épületgépészeti, épületvillamossági szereléseket végzik, ezenkívül a földszinten megkezdték a vakolatjavítási és -felújítási munkákat. Továbbra is folyamatban van a külső és belső fa nyílászárók restaurálása – tette hozzá az ügyvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.