Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Szeptember 29. 13:15, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Hajánál fogva rángatta be az autóba a nőt, majd hosszasan bántalmazta

Hajánál fogva rángatta be az autóba a nőt, majd hosszasan bántalmazta

A pápai rendőrök őrizetbe vették az agresszív férfit.

A rendőrségen tett bejelentést a sértett, akit volt élettársa többször bántalmazott. A nyomozóknak a nő elmondta, hogy 2023. szeptember 27-én az esti órákban őt a 39 éves pápai férfi a hajánál fogva az autóba kényszerítette, többször bántalmazta, majd azzal fenyegette meg, hogy kioltja az életét.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető már 2023. szeptember 21-én fenyegetve kényszerítette a volt élettársát, hogy egy korábbi feljelentését vonja vissza, aminek a nő másnap eleget is tett és este távozott a férfi pápai lakóhelyéről - írja az Ügyészség.

A gyanúsított azonban gépkocsival utánament, berángatta a járműbe, majd egy földes útra vitte, ahol megöléssel, sanyargatással, vízbe fojtással fenyegetve akarta a nőt rábírni arra, hogy vallja be, van valakije. A férfi ezt követően egy másik, külterületi helyre vitte a nőt, ahol újfent kirángatta az autóból, majd további fenyegetéssel és bántalmazással akart belőle beismerő vallomást kicsikarni.

A testi-lelki bántalmazás következtében a sértett elájult, melyet követően a gyanúsított magához térítette, majd visszatette a gépkocsiba és a lakóhelyére vitte. A nő másnap próbált elmenni a házból, amit az elkövető először nem tett lehetővé, majd végül megengedte, hogy távozzon.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta az elkövető letartóztatását, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés az ellene bejelentett védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.