Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Augusztus 22. 20:11, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu, Papa-ma.hu

Győzelemmel mutatkozott be a Perutz a haza közönségnek

Győzelemmel mutatkozott be a Perutz a haza közönségnek

Története első haza bajnokiját játszotta le ma délután a Pápai Perutz Fc. A debütálás sikeres volt, hiszen két gólos győzelemnek örülhetett a hazai publikum.

Története első hazai bajnoki találkozóján Herendet látta vendégül a Pápai Perutz FC. A megyei első osztályú labdarúgó pontvadászat második fordulójában közel 800 néző előtt szerepelt a pápai csapat, mely a nyitókörben 0-0-s döntetlent ért el Balatonalmádiban. A herendiek a tavalyi 16 csapatos kiírást a 15. helyen fejezték be, Fischer Ferenc tanítványai idén mindenképpen előrébb szeretnének végezni - ezt elősegítendő hét játékost igazoltak - az első fordulóban 2-1-es vereséget szenvedtek, a pontok gyűjtését így Pápán szerették volna megkezdeni. Marton Miklós vezetőedző nem változtatott a múlt heti kezdőn, a hazaiak sárga-fekete szerelésben a Szijjártó – Szabó Bence, Orovecz, Tóth M., Györkös – Badics, Horváth Á., Szabó Bálint, Mészáros, Páli - Venczel összetételben futottak ki a pályára.

Az összecsapás ünnepélyes kezdőrúgását Bocskay László, a klub elnöke végezte el. Már az első pillanattól kezdve egyértelmű volt, hogy nem lesz egyszerű dolga a mieinknek, hiszen a kék mezes herendiek 4-5-1-es felállása azt sejtette, egy ponttal bőven megelégednének, így szinte biztos volt, hogy a betömörülő védelmet nehéz lesz áttörni a hazaiaknak. Ennek ellenére remekül kezdte a mérkőzést a hazai csapat, hiszen már az első percben komoly gólszerzési lehetőséget alakított ki, Horváth jobb oldali beadása a kapu elé érkező Szabó lába alatt suhant el. A negyedik minutumban Páli fejjel veszélyeztetett, ám ez a lehetőség is kihasználatlan maradt. A 28. percben Kócsár kapust Badics kínált meg egy lekészített lövéssel, a hálóőr azonban védeni tudott. A 37. percben Páli szabadrúgását öklözte Badics elé a vendég portás, aki a felső kapufára bólintotta a játékszert. A második félidőben kis híján a semmiből megszerezte a vezetést a Herend, egy kontratámadás végén Beke lövését védte bravúrral Szijjártó. Két perccel később Horváth beadásáról kevéssel maradt le a hosszún érkező Páli, egy óra játék után aztán büntetőhöz jutott a Perutz: egy kapu előtti kavarodásban egy hazai védő kezére pattant a labda, amiért Babos játékvezető tizenegyest ítélt. A labda mögé Mészáros Dávid állt, aki a balra vetődő kapus mellett a kapu jobb oldalába lőtt, megszerezve ezzel a vezetést a hazaiaknak 1-0. Tíz perccel később megint Mészáros veszélyeztetett, Páli lefejelt labdáját egy méterrel lőtte a keresztléc fölé. A 85. percben alakult ki a 2-0-s végeredmény, megint Mészáros volt az egyik főszereplő, aki kiváló ütemben ugratta ki a leshatáron kilépő Venczelt, aki a kifutó kapus mellett higgadtan helyezte el a kapu jobb sarkában a labdát. A végére maradt még egy Szijjártó védés, összességében teljesen megérdemelten tartotta itthon a bajnoki pontokat a Perutz FC, külön öröm, hogy mindezt ilyen szép számú, lelkes közönség előtt tette meg.

Pápai Perutz FC – Herendi Porcelán SK 2-0 (0-0) Gsz.: Mészáros, Venczel

Marton Miklós: A Balatonalmádihoz hasonlóan a Herend sem akart játszani, bunkerfocit láthattunk tőlük, abból próbáltak kontrázgatni, de ez nem nagyon sikerült nekik, az első félidőben talán kétszer jöttek át a félpályán. Ez ellen a játék ellen nagyon nehéz játszani, főleg úgy, hogy még nem vagyunk összeszokva. Napról-napra csiszolódik a társaság, bízom benne, hogy egyre jobbak leszünk, több mélységi beindulást szeretnék látni, gyorsabb játékot, több beadást és pontosabb kapu elé érkezést. Szeretném megköszönni a közönségnek, hogy ilyen szép számban kijöttek és buzdították a srácokat, nagyon jó érzés volt, remélem legközelebb is legalább ennyien leszünk.

Pápai Perutz FC: Szijjártó – Szabó Bence (’58 Palkovics), Orovecz, Tóth M., Györkös – Badics, Horváth Á. (’89 Horváth D.), Szabó Bálint (’89 Véber), Mészáros, Páli (’77 Szabó Martin) – Venczel (’86 Kálmán)

Herendi Porcelán SK: Kócsár – Albrecht, Marosi, Ónodi (’70 Árki), Pintér – Beke (’58 Nagy), Simányi (’82 Szabó), Bachstetter, Giron, Kozma (’89 Farkas)– Zagyva (’46 Fischer)

A Perutz FC augusztus 30-án Sümegre, szeptember 6-án Cseténybe látogat, a hazai közönség legközelebb szeptember 12-én láthatja a fiúkat, 19 órai kezdéssel az ellenfél Peremarton lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.