Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Június 30. 07:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Gyopáros Alpár: a Magyar Falu Program keretében idén is folyatódnak az út- és járdafejlesztések

Gyopáros Alpár: a Magyar Falu Program keretében idén is folyatódnak az út- és járdafejlesztések

Idén 75 milliárd forintot fordított a kormány a Magyar Falu Program keretében út- és járdafejlesztésekre, mondta a Fejér vármegyei Nagyvenyimen a megújult Bocskai utca átadási ünnepségén Gyopáros Alpár.

A Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa bejelentette: a Magyar Falu Programot folytatni fogja a kormány.

Gyopáros Alpár hozzátette, hogy már ki is írtak egy hasonló tartalmú pályázatot, amelyből út- és járdafejlesztéseket finanszíroznak.

Közölte azt is, hogy július 14-ig adhatók be a pályázatok. Ezen túl, a nyár folyamán, de legkésőbb ősszel, a korábban megszokott módon folytatják a pályázataik meghirdetését.

A kormánybiztos hangsúlyozta: jellemző, hogy a pályázatok elbírálása során kapcsolatot tartanak az érintett településeken élőkkel, az országgyűlési képviselőkkel, a település vezetőivel, civil szervezetekkel, egyházközségekkel. "Gyakorlatilag az alulról érkező javaslatok épülnek bele a Magyar Falu Programba" - tette hozzá. A program sikerének alapja tehát a tartalom, hangsúlyozta, amit a helyiek határoznak meg.

Kitért arra is, hogy településvezetők sokat panaszkodnak az uniós pályázatok túlzott bürokratikusságára.

Ennek az a következménye, hogy mire eljutnak a pályázat megírásától a megvalósításig, olyan sok idő telik el, hogy közben megdrágulnak az építőanyagok. A településvezetőknek pedig fejtörést okoz, miből pótolják ki a különbséget - mondta.

A Magyar Falu Program ehhez képest rendkívül gyors, állapította meg, mert a nyertesek kihirdetését követő öt nap múlva már megérkezik a települések számlájára az elnyert összeg.

A program harmadik nagy előnye a forrástömeg nagysága. Ez, csak Fejér vármegyében, csak a Magyar Falu Programban, az elmúlt három és fél évben több mint 40 milliárd forintnyi fejlesztést jelentett - emelte ki.

"Országos szinten a program indításától kezdve hasonló út-, járda- és kerékpárút-fejlesztésekre több mint 4100 helyszínen biztosított forrásokat a kormány" - tette hozzá a kormánybiztos.

Fotó: MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.