Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 03. 07:45, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

Gyertyagyújtás és színpadi programok advent első vasárnapján

Gyertyagyújtás és színpadi programok advent első vasárnapján

A szépen feldíszített Fő téren megkezdődtek az ünnepi programok. A Gyertyafényes Advent eseményei négy héten át várják azokat, akik közösen kívánnak ráhangolódni az ünnepre.

Elsőként a JMSZK Gyémántvirág mazsorett csoportja mutatkozott be, majd őket a takácsi Kenderkóc citeraegyüttes követte. Színpadra lépett Bene Gabi énekes is, majd a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium 11. B osztály lány tanulói szórakoztatták a téren összegyűlteket vidám, karácsonyi összeállításukkal.


Bene Gabi a Pápa-ma.hu-nak elmondta, ma este a fellépése után meggyújtják otthon az adventi koszorú első gyertyáját, majd a karácsonyi készülődés igazán a jövő hétvégén kezdődik náluk, amikor mézeskalácsot sütnek. Gabitól megtudtuk, 2019 elején részt vesz a zenésztalálkozón, ahol szakmai beszélgetést tartunk. Februártól pedig megkezdődik a báli szezon, így biztosan tartalmas év elé nézünk - mondta mosolyogva Bene Gabi.

A város betlehemét és adventi koszorúját koraeste szentelte fel dr. Mail József apát- plébános. A gyertyagyújtáson a Szent István Római Katolikus Nagytemplom Kórusa dalolt és a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjai és a Szent István Római Katolikus Nagytemplom Énekkara működött közre.

Dr. Mail József köszönetét fejezte ki a városvezetésnek a szép betlehemért és a koszorúért. Mint mondta, az adventi koszorún a zöld szín a reményt, a lila bűnbánatot, a négy gyertya a négy vasárnapot jelenti. Egy gyertya rózsaszín, az az öröm vasárnapja.

-Áldd meg Urunk ezt a betlehemet és a jászolt, mely a keresztény nép örömét szolgálja. A megtestesülésnek ez a jele segítse megtartani a szülők és a felnőttek hitét a gyermekekben, növelje a reményt és mindnyájunkban erősítse a szeretetet - e szavakkal áldotta meg a betlehemet majd az adventi koszorút.
-Áldd meg ezt az adventi koszorút, hogy mint a remény jele az örök életre és szentek közösségére figyelmeztessen minket és add, hogy e napon növekedjen a Te kegyelmedben, a Te világosságodként a Te szent fiad, a mi Urunk Jézus Krisztus által - tette hozzá az apát-plébános.
Ezt követően meggyújtotta a koszorú első gyertyáját a városlakók népes tömege előtt.


Advent első vasárnapjának programját Szücs Judit koncertje zárta, melyre még többen gyűltek össze a téren. Szücs Judittól megtudtuk, sok fellépése lesz az adventi időszakban, reméli, mindenki jól fogja érezni magát. Mint mondta, nagyon tetszik neki a pápai Fő tér, ami gyönyörűen fel van díszítve, úgyhogy a szíve mély érzelmekkel megtelt a látványtól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.