Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Július 05. 12:42, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: A városnak jelenleg nincs gazdája

Grőber Attila: A városnak jelenleg nincs gazdája

A DK önkormányzati képviselője szerint nincs olyan személy, aki a várost üzemeltesse, és olyan személy sincs, aki ezt elvárná tőle.

Grőber Attila a legutóbbi képviselő-testületi ülés kapcsán tartott sajtótájékoztatót, amelyen több témát is érintett:

1. Városüzemeltetés

Mint ismeretes, számos kritika érte az ezen feladatok összességét ellátó Városfejlesztő Kft. munkáját, a korábbi ügyvezető pedig lemondott, miután a testület nem fogadta el a beszámolóját. Grőber Attila szerint jelenleg nincs gazdája a városnak. – Ha egy város éveken keresztül nem tudja megoldani egy kis utca csatornázását, a közterületek gondozását, egy lakótelepi rendezési terv elkészítését, vagy egy orvosi rendelő előtti térkövezés megvalósítását, akkor mit tud megoldani? Generális problémákat látok, nincs olyan személy, aki a várost üzemeltesse, és olyan személy sincs, aki ezt elvárná tőle – fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Grőber Attila szerint európai uniós források nélkül jelentős fejlesztéseket képtelen végrehajtani az önkormányzat, és várhatóan ez még legalább két évig így is marad, vagyis addig nem várhatóak uniós pénzek Pápán. A pangás éveinek nevezte ezt az időszakot a politikus.

2. Rendőrök túlórapénze

Az ülésen módosították volna a költségvetési rendeletet, ám több fideszes képviselő hiányzott, az ellenzékiek pedig nem szavazták meg a módosítást, aminek értelmében 5 millió forintot biztosított volna az önkormányzat a pápai rendőrök túlóráinak támogatására. A polgármester ezt a testületi ülés után videó-nyilatkozatban kifogásolta. Grőber Attila elmondta, az ellenzék nem vett részt a költségvetés összeállításában, így nem ők viselik azért a felelősséget. Az ügynek viszont fontosabb tanulsága, hogy a pápai rendőrök túlóráinak támogatására mi okból van szükség, hiszen a rendőrök fizetésének előteremtése a központi kormányzat dolga lenne, miközben az önkormányzattól számos forrást vont el a kormány. Hozzátette, természetesen pártolja a pápai rendőrök támogatását, ám a módosítás elfogadásával a teljes költségvetést elfogadták volna, amely később politikailag támadható lenne.

3. Drasztikus vízdíjemelés jöhet?

Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok nehéz helyzetéről is beszélt Grőber Attila, aki elmondta, a Vízmű, és a Termálvízhasznosító Zrt. anyagi helyzete a leginkább problémás. Hozzátette, a fő oknak a rezsiárak emelkedése van megjelölve, bár azok jelentős részben csökkentek az elmúlt időszakban. A képviselő szerint szükség lenne olyan energetikai beruházásokra, amelyek olcsóbbá teszik a cégek működését, ugyanakkor úgy fogalmazott, hogy meglepődne, ha a vízdíj drasztikus emelése elkerülhető lenne.

4. Egészségügyi alapellátás helyzete

A politikus beszélt a védőnői szolgálat kérdéséről. Elmondta, alapvető átalakítás alatt áll a rendszer, így várhatóan az alapellátási intézet ki fog üresedni. Grőber Attila szerint nem jó irány a központosítás ezen a területen sem, tart attól, hogy mindez a hatékonyság rovására fog menni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.