Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 10. 20:22, szerda | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Gólgazdag mérkőzésen győzték le a tartalékosan felálló Pápát

Gólgazdag mérkőzésen győzték le a tartalékosan felálló Pápát

Közel két héttel a sorsdöntőnek titulált Balatonfüred – Perutz FC bajnoki rangadó után a Veszprém Megyei Kupában ismét találkozott a két csapat, ezúttal már Pápán.

A kupasorozat legjobb nyolc együttese között a házigazdák léptek tartalékosabb összeállításban pályára, a feltörekvő fiatalok és a bajnokságban kevesebb játéklehetőséghez jutók kaptak esélyt a bizonyításra, Marton Miklós a füredi bajnokin látott kezdőből mindössze két játékost küldött pályára, míg a vendégeknél az április 29-ei vesztes csapatból nyolcan is ott voltak a játéktéren.

Nem indult eseménytelenül a mérkőzés, hiszen a középkezdésből, mindjárt az első percben büntetőből megszerezte a vezetést a vendég gárda, Ughy buktatta a tizenhatoson belül Tóth Gergőt. A tizenegyest Lattenstein magabiztosan a jobb sarokba lőtte 0-1. Három perccel később egyenlített a Perutz, húsz méterre a kaputól Szedlacsek végezhetett el egy szabadrúgást, melyet a bal sarokba tekert, Fogarasi dermedten nézte, ahogy a hálóba hullik a labda 1-1. A folytatásban Tóth Levente bombája kerülte el a bal felsőt, majd a 28. percben ismét megszerezte a vezetést a Balaton-parti gárda: a Lattenstein helyére pályára lépő Miskei szögletét Pálfi bólintotta a léc alá 1-2. Egy perccel később kis híján megint Szedlacsek egalizált, ám Mészáros ívelését kecsegtető helyzetből fölé bombázta a támadó. Nem sokat tévedett a 32. percben Györkös Bence sem, a fiatal középpályás próbálkozása kevéssel kerülte el a jobb kapufát. A félidő hajrájában megint a Balatonfüred állt közelebb a gólszerzéshez, ám Sergő lövését Szigeti bravúrral védte, így 2-1-es vendégvezetésnél mentek pihenni a csapatok. A második játékrészben sem unatkoztak a kilátogatók, az 53. percben Nagy visszatett labdájával Mészáros dolgoztatta meg Fogarasi kapust. Négy perccel később megduplázta előnyét a kék mezes együttes, egy rossz kapu előtti passz után Miskei löketét Szigeti Imre István elé ütötte, aki a kipattanót a kapu közepébe gurította 1-3. Nem kellett tíz percet várni a következő balatonfüredi gólra, egy bedobás után Tóth Gergő vezette keresztbe a labdát, majd 16 méterről lövésre vállalkozott, a játékszer védhetetlenül vágódott a jobb felsőbe 1-4. Az utolsó húsz percben mindent egy lapra feltéve rohamozott a Pápa, melynek meg is lett az eredménye: a 72. minutumban Szedlacsek szépített, a csatár egy felívelést csúsztatott a kimozduló vendég portás felett a gólvonal mögé (2-4), majd egy felszabadítási kísérlet a csereként pályára lépő Farkasról ismét Szedlacsek elé került, aki a hálóőr felett leheletfinoman emelt a kapuba 3-4. A hátralévő időben nem sikerült a Perutznak az egyenlítés – igaz Szedlacsek két alkalommal is gyanús körülmények között került a földre a tizenhatoson belül, sőt a 85. percben les címén egy szabályosnak tűnő hazai gólt nem adott meg Takács játékvezető – így egy tipikus, nyílt sisakos kupameccsen a vendégek kivívták a továbbjutást.

Perutz FC – Balatonfüred 3-4 (1-2) Gsz.: Szedlacsek 3 ill. Lattenstein, Pálfi, Imre, Tóth G.

Perutz FC: Szigeti – Ughy (’72 Bognár), Papp, Bolla, Györkös Z. (’68 Hornyacsek) – Nagy P. (77 Németh), Mészáros (’75 Farkas), Lőke (’46 Tauber), Szalai, Györkös B. - Szedlacsek

Balatonfüred: Fogarasi – Emperger (’39 Ódor), Krén, Pálfi, Reznyák – Mátó (’56 Gaál), Tóth G., Kós, Tóth L., Lattenstein (’25 Miskei) - Sergő (’50 Imre)

Marton Miklós: Szeretném megdicsérni fiatal játékosaimat, hiszen remekül helytálltak a szinte komplett kezdőcsapattal felálló Balatonfüred ellen. Az első félidőben a füred helyzet nélkül rúgott két gólt, mi helyzetekből pedig csak egyet. A második játékrészben megint összehoztunk két gólt az ellenfélnek, mi pedig hiába hajráztunk, az egyéni hibák miatt ezúttal alulmaradtunk.

Beszédes Sándor: Jó mérkőzést játszottunk, gratulálok a pápai fiataloknak, akik kiváló teljesítményt nyújtottak. Arra számítottunk, hogy erősebb összeállításban játszik majd a Pápa, ettől függetlenül mi nem hoztuk azt a teljesítményt, amit vártam, tudunk ennél jobban is játszani. Az öltözőben megbeszélt taktika nem működött úgy, ahogy kértem, technikailag rengeteg hibát vétettünk, többet várok a fiúktól a jövőben.

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.