Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 22. 14:46, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Az Együtt sem indít jelöltet Gőgös Zoltánnal szemben

Az Együtt sem indít jelöltet Gőgös Zoltánnal szemben

Grőber Attila, a szocialisták helyi elnöke jelentette be, hogy Gőgös Zoltán hivatalosan is az MSZP és a Párbeszéd politikai pártok szövetségének képviselőjelöltje lett, miután megtörtént az ajánlások hitelesítése.

A politikus emlékeztetett, január végén jelentették be, hogy az MSZP jelöltjét, Gőgös Zoltánt támogatja a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd is. Mára az is biztossá vált, hogy az Együtt is csatlakozik ehhez a szövetséghez. A párt önkormányzati képviselője, dr. Bányai Katalin elmondta, az Együtt az egyéni jelöltek tekintetében mindig az együttműködés mellett állt. Az MSZP és az Együtt közti helyi egyeztetések során Bányai Katalin azt kérte cserében, hogy pártja nem indít jelöltet Gőgös Zoltánnal szemben, hogy a szocialisták se indítsanak jelöltet olyan helyeken, ahol az Együtt rendelkezik esélyesebb jelölttel. A képviselőasszony azt mondta, hogy erre vonatkozóan ígéretet nem kapott ugyan Gőgös Zoltántól, de bízik abban, hogy az aláírások összegyűjtését követően mérlegelni fogják ezt a kérést a szocialisták.

Bányai Katalin a választópolgárokat arra kéri, hogy menjenek el szavazni, fejezzék ki véleményüket, hogy szerintük jó, vagy rossz irányba halad-e az ország. Az Együtt szavazóit arra biztatja, hogy egyéniben szavazzanak Gőgös Zoltánra, a listán viszont támogassák az Együtt - a Korszakváltók Pártját.

Gőgös Zoltánt immáron öt politikai párt támogatja, az MSZP mellett a Párbeszéd, a DK, az Együtt és a Liberálisok. Grőber Attila ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy az 1-2 százalékos politikai közösségeknek nincs esélyük arra, hogy egyéni jelöltet juttassanak be az Országgyűlésbe, ezért "minden olyan politikai közösség, aki ezek után egyéni képviselőjelöltet indít a demokratikus oldalon, az a Fidesz hatalmát erősíti" - fogalmazott a szocialista párt helyi elnöke hozzátéve, szívesen tárgyalnak ezeknek a pártoknak a képviselőivel, a koordinált együttműködésről. A politikus a kampányról elmondta, az az "adják vissza a jövőnket" elvre épül, mivel azt gondolják, hogy az áprilisi voksolás Magyarország következő évtizedeit nagy mértékben meg fogja határozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.