Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 19. 14:59, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Generációs délután Pápán

Generációs délután Pápán

A Pápai Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum Szociális és Idősügyi Munkacsoportja az idei évben is Generációs délutánnal köszöntötte a Pápai járásban élő időseket.

Az idősek világnapjához kapcsolódó rendezvénynek a pápai Huszár Közösségi Ház adott otthont 2017. október 17-én délután. A megjelent időseket, általános és középiskolás diákokat, valamint kísérőiket dr. Áldozó Tamás Pápapolgármestere, az esemény fővédnöke köszöntötte, amit a Pápai Nyugdíjas Egyesület Irodalmi Színpadának verses, zenés műsora követett. A megnyitó után idősek és fiatalok együtt kézműveskedtek, amelynek során őszi díszek, papírvirágok és közlekedési táblákat ábrázoló hűtő mágnesek készültek. A Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója bűn- és baleset-megelőzési vetélkedővel várta az érdeklődőket. A négyfős csapatokat két nyugdíjas, egy középiskolás és egy felső tagozatos diák alkotta, akik közlekedési, vagyonbiztonsági és internet biztonsági ismereteiket tették próbára. A legszórakoztatóbb feladatnak a részeg szemüvegben történő szlalomozás bizonyult, de a résztvevők lelkesen oldották meg a fejtörést igénylő feladványokat is. Figyelemmel arra, hogy a fiatalok és idősek körében egyaránt népszerű a világháló használata, ezért a vetélkedő a biztonságos internetezést is érintette. Szóba került az internetes ismerkedés és a meggondolatlan fotók feltöltésének veszélye, valamint a résztvevők megtudhatták azt is, hogy a biztonságos jelszó legalább 8 karakterből áll, amely kis- és nagybetűt, számokat és szimbólumokat is tartalmaz.

A vetélkedő és a kézműves foglalkozás alatt harmonika kíséret mellett nótázhattak a szépkorúak, végül a program a vetélkedő eredményhirdetésével zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.