Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Október 09. 07:01, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Fővárosi robbantás - alacsony vagy közepes hatóerejű robbanóanyag lehetett

Fővárosi robbantás - alacsony vagy közepes hatóerejű robbanóanyag lehetett

Gál Tamás tűzszerész szakértő szerint valószínűleg alacsony vagy közepes hatóerejű robbanóanyagot használhatott a Teréz körúti robbantó.

A bombabiztonsági szaktanácsadó az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta: a rendőrség már biztosan tudja a robbanószerkezet összetételét, de még nem hozta nyilvánosságra. Gál Tamás úgy véli: házi készítésű improvizált szerkezetet használhatott a robbantó, amelyet a robbantástechnikában használt anyaggal töltött meg. A szakértő szerint viszont nem időzítővel, inkább távirányítással hozta működésbe a szerkezetet.

A Magyar Idők szombati számában arról írt, hogy négy korábbi pokolgépre is kísértetiesen hasonlít a Teréz körúton használt csőbomba szerkezete.

A lap felidézi, a rendszerváltozástól napjainkig legalább száz, robbantással elkövetett bűncselekmény történt hazánkban, ezek többsége ma is megoldatlan, a tettes vagy tettesek ismeretlenek.

Gál Tamás ennek kapcsán megjegyezte, hogy a 2000-es évek elejéig valóban többféle robbantást is elkövettek Magyarországon, amelyek mind alvilági átrendeződéshez kötődtek. Most viszont - mint felidézte - a rendőrség egy 25-27 év körüli férfit keres, aki akkoriban még nem valószínű, hogy "aktív bűnöző" lett volna. Arra a kérdésre, hogy profi volt-e az elkövető, a szakértő azt felelte: a profit valahol képezték. Gál Tamás úgy véli a Teréz körúti robbantó inkább "felkészült" volt.

Címkék: robbantás, robbantó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: