Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Október 15. 20:50, szombat | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu, Papa-ma.hu

Fontos meccsen kapott ki a Perutz

Fontos meccsen kapott ki a Perutz

Hatpontos mérkőzést vívott egymással a Perutz Fc és a vendég Balatonfüred. A végig mezőnyfölényben játszó Pápa végül kétgólos vereséget szenvedett a védekezésre építő Balaton-partiaktól.

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság talán legjobban várt őszi találkozójának adott otthont a Perutz Stadion. A pontvadászat 10. fordulójában a feljutást célként kitűző két alakulat, a Perutz FC és Balatonfüred találkozott egymással. Mindkét csapat jó formában, veretlenül várta a kezdő sípszót, Marton Miklós együttese 100 százalékos volt, míg Beszédes Sándor tanítványai nyolc győzelem mellett egy döntetlent tudtak felmutatni, a felfokozott érdeklődés és az izgalmak tehát borítékolhatóak voltak. Azt még korai lett volna kijelenteni, hogy a bajnoki címet döntően befolyásolta volna a 90 perc, mindenesetre egy esetleges vendéggyőzelemmel előzhettek volna a Balaton-partiak, míg a hazai sikerrel öt pontra megléphettek volna Venczel Zoltánék. A találkozót megelőzően egy órán keresztül heves esőzés kezdődött, szerencsére a sípszóra elállt az égi áldás, de a rossz időjárás ellenére is szép számú hazai és vendégszurkoló előtt rendezték a derbit, melyen a hazaiak szakvezetője a Simon – Barcsa, Kovács, Szalai G., Bolla –Somogyi, Baldauf, Iványi, Horváth T. Nagy P. – Venczel kezdőt favorizálta. A rangadó ünnepélyes kezdőrúgását 43. születésnapja alkalmából az egykori pápai hálóőr, Szép Tamás végezte el.

Két komoly hazai lehetőséggel indult a találkozó, mindjárt az első percben Venczel lövését ölelte magához Szalkai, majd a negyedik percben Baldauf lábában volt a vezető találat, ám a jobb sarokba tartó lövést a vendégek kapusa bravúrral hárítani tudta. A 9. percben aztán a semmiből megszerezte a vezetést a Balatonfüred, egy bal oldalról érkező labda átkerült a hosszúra, ahol némi kavarodás után Sergő a védők mögé betett labdáját Aranyi a kimozduló Simon mellett a hálójába lőtte 0-1. Ez volt a Perutz idei első bekapott gólja hazai pályán. A gól után is folytatódott a szikrázó, sokszor a durvaság határát súroló párharc, melyen a 23. percben ismét a csíkos mezesek veszélyeztettek, Sergő fejese nem sokkal kerülte el a hazai kaput. A 32. percben egyenlíthetett volna a Perutz, Baldauf ugratta ki a bal oldalon remek ütemben Nagy Pétert, aki ajtó-ablak helyzetben a lövés helyett a passzt választotta, Venczelnek azonban pontatlan volt az assziszt, így odalett a lehetőség, hatalmas ziccer volt! A hátralévő idő mezőnyjátékkal telt, a mieink egygólos hátrányban mehettek az öltözőbe. A második félidő hidegzuhannyal indult, hiszen kevesebb mint öt perc alatt megduplázta előnyét a Balatonfüred, Aranyi beadását Mátó bólintotta a kapuba 0-2. Az 54. percben büntetőhöz jutott a Pápa, Hahn rúgta fel Venczelt, a tizenegyest a sértett a kapu közepébe gurította, ezzel ismét nyílt volt a meccs 1-2. Az 59. percben ismét Baldauf találhatott volna be, 17 méteres bombáját Szalkai fölé ütötte. A 66. percben a csereként pályára lépő Györkös beadása okozott némi riadalmat, ám Venczel elől az utolsó pillanatban fel tudtak szabadítani. A második félidő második felében teljesen felborult a pálya, a piros-fehérek tíz emberrel védekeztek, a betömörülő falat a mieinknek azonban nem sikerült feltörni. A 82. percben Venczel csúsztatott Szépnek, ám a bal lábas játékosnak öt méterre a gólvonaltól a jobb lábán volt a labda, így lövés helyett a passzt választotta, mellyel odalett egy újabb lehetőség. A 86. percben Venczel szelídített meg egy beadást, majd kapura fordult, a kísérlet centikkel kerülte el a jobb kapufát. A hosszabbítás utolsó percében egy hazai szögletnél még Simon is előre merészkedett, a sarokrúgást azonban kicsúsztatták a vendégek, és a jobb oldalon felfutó Garics az üres kapuba passzolt, mellyel kialakult az 1-3-as végeredmény. A hazaiak legalább öt ziccert kihagytak, míg a Balatonfüred gyakorlatilag két helyzetből megnyerte a rangadót és átvette a vezetést a tabellán.

Perutz FC – Balatonfüred 1-3 (0-1) Gsz.: Venczel ill. Aranyi, Mátó, Garics

Marton Miklós: A figyelmetlenség miatt veszítettünk. Egyéni hibákból két elkerülhető gólt kaptunk, támadásban pedig a játékosaim nem vállalták fel a felelősséget. Át kell érezni ezeknek a mérkőzéseknek a súlyát, kapussal szemben nem passzolni kell, hanem elvállalni és belőni a ziccert, ha így tettek volna, mi örülhettünk volna. Hetek óta erről beszélek, hogy jobb csapatok ellen nem fér bele négy-öt kimaradt helyzet, ez ma be is igazolódott. Elnézést kérünk a szurkolóinktól, nem így terveztük ezt a meccset, igyekszünk javítani.

Beszédes Sándor: Mindkét csapatnak gratulálok, nagyon komoly küzdelem volt, talán nem is ennek az osztálynak a szintjén játszottak az alakulatok. Örülök, hogy a kevés helyzeteinket értékesíteni tudtuk, a szépítés után volt jó pár meleg pillanat a kapunk előtt, szerencsére a fiúk megoldották.

Perutz FC: Simon – Barcsa (’65 Horváth Á.), Kovács, Szalai G., Bolla –Somogyi, Baldauf, Iványi (’65 Györkös Z.), Horváth T. Nagy P. (’50 Szép) – Venczel

Balatonfüred: Szalkai – Aranyi (’95 Tóth), Garics, Hahn, Emberger – Miskei, Kós (’96 Rápó), Tóth, Mátó (’54 Krén), Sergő (’96 Reznyák)- Ódor

A Perutz október 22-én Várpalotára utazik.

Ezen a meccsen az égiek sem a pápaiakkal voltak.

Címkék: pápai perutz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.