Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Február 28. 12:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Folytatódik a munka a Korvin utcán

Folytatódik a munka a Korvin utcán

Megérkezett a tavasz, így újraindulhatott a munka is a Korvin utca teljes rekonstrukcióján.

Mint ismeretes, a felújítás annak a 650 millió forintos egyedi kormánytámogatásnak a felhasználásával készül, melyből másik öt utca rekonstrukciója is megvalósult. A Korvin utcai munkálatok múlt évben már megindultak, a téli időjárás elmúlása után pedig újra felvonultak a munkagépek és az építőmunkások.

Molnár István, a városfejlesztési osztály vezetője felidézte, 2018-ban elkészült a járda a Fő tér és a Kard utca közötti szakasz mindkét oldalán és megépítették a Barát utcai kereszteződést is, amely kis kockakő burkolatot kapott.

Most a Kuruc és a Kard utca között folyik a munka: a páros oldalon építik a járdát, a páratlan oldalon folyhat a gyalogos közlekedés - tudtuk meg Vörös Lászlótól, a kivitelező cég vezérigazgatójától. A járdaépítés mellett tervezik az útpálya aszfaltozását is, ám erre addig várni kell, míg az aszfaltkeverők megkezdik a munkát.
-Igyekszünk most minél hosszabb szakaszon megépíteni a járdát és amint beindulnak az aszfaltkeverő üzemek - ehhez a napi középhőmérsékletnek el kell érnie a 5-6 fokot - akkor megállunk a járdaépítéssel és leaszfaltozzuk az útpályának azt a részét ahol a járdák már elkészültek - közölte a vezérigazgató.

A munkálatok befejezése a tervek szerint nyár közepére várható, a beruházás elhúzódásának oka, hogy a Korvin-Korona utca kereszteződésében - ahol a körforgalmat alakítják majd ki - egy gázvezeték kiváltást még el kell végezni. A tervek erre elkészültek, de mivel lakossági fogyasztókat lát el a vezeték, április 30-ig a cserét nem kezdhetik meg - tájékoztatott a városfejlesztési osztály vezetője.
Az építkezés miatt továbbra sem lehet gépkocsival közlekedni a Korvin utcai munkaterületen, a kivitelező azonban az üzletek ellátását biztosító járművek behajtását biztosítja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.