Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. Április 20. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu

Föld Napja - 2017

Föld Napja - 2017

A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta. 2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjá”-vá nyilvánította.

Az idei világnap alkalmából, április 22-én, szombaton kora délelőtt a pápai Kossuth-szoborra kék színű - a reményt, a békét jelképező - szalagot kötött Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő, majd kis emlékeztető-kártyácskát adott át járókelő polgártársainak.

A nap kapcsán a képviselő kiemelte: E napon fel kell hívnunk a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Sajnos, napjainkban a világ közepén a pénzisten áll, amelyet egy szűk kör imád, az a többség, amely nem, az kizsákmányolt, lealázott, szegény, éhező, beteg ember. A pénzistent imádók köre az elmúlt évtizedekben egyre jobban használta ki, zsákmányolta ki életet adó bolygónkat, kiirtott erdőket, beszennyezett, fogyaszthatatlanná tett egészséges édesvizeket, folyóvizeket és tavakat, no meg az oxigéndús tiszta levegőt. A világ számos helyén észlelhető, micsoda károk keletkeztek a természetben, láthatóak a beteg élőlények, állatok, egyre pusztuló fajok. És a bőrünkön érezhetők egyre a klímaváltozás jelei. Ezért „sóhajtozik és vajúdik” a mi szegény bolygónk. Nagyon az utolsó órákban vagyunk.
Ma is aktuális az, amit már pont egy esztendeje, ezen a napon elmondtam, hogy hozzunk létre egy "Fatestvér" parkot Pápán, minden pápai gyermek születésekor ültessünk egy fát, - erre remek helyszín lehetne például a Külső-Várkert, de szülővárosunk számos pontján is lehetne egyre több fát ültetni. Ez nem pártpolitika, hanem közös, közeljövőt építő ügy lehetne...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 21:17, szombat | Helyi

Könnyedén győzött a Perutz

A Perutz a Veszprém vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában Magyarpolányt fogadta a Perutz stadionban.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

Perutz: Szurkolói busz indul az ajkai kupadöntőre

A vármegyei kupa döntőjében, június 4-én a Balatonalmádi csapatával mérkőzik meg a pápai együttes.

2024. Május 17. 18:52, péntek | Helyi

Nyitott szertárkapuk - Idén is várja a tűzoltóság a családokat

A katasztrófavédelem idén is megrendezi hagyományos gyereknapi programját, a Nyitott szertárkapuk országos rendezvényt, amelyhez a pápai laktanya is csatlakozik.

2024. Május 16. 19:15, csütörtök | Helyi

Hajmeresztő dolgot csinált az autós Pápa határában - Videó

Az új 83-as útra szeretett volna felhajtani a Mercedes sofőrje, meg is tette, ám forgalommal szemben...