Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 19. 08:52, kedd | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu - Specialolympics.hu

Fogyatékosok Diáksportjáért Díjat kapott Szautner Mihály

Fogyatékosok Diáksportjáért Díjat kapott Szautner Mihály

Az MSOSZ atlétika szakágvezetője, elnökségi tag, pápai gyógypedagógus vehette át a Fogyatékosok Diáksportjáért Díj bronz elismerését.

A díjat a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) negyedik tanévnyitó ünnepségén adtak át. Gratulálunk Szautner Mihálynak a bronz díjhoz!

A sport sokat segít az értelmi fogyatékkal élők társadalmi integrációjában, s egyúttal kitörési lehetőséget is biztosít nekik. Szautner Mihály mindennap tesz azért, hogy diákjai örömüket leljék a mozgásban, a tehetségesek pedig világversenyeken is kiteljesedjenek. A szakember már 37 esztendeje dolgozik Pápán. 1985 óta foglalkozik sporttal: elsősorban atlétikával, de a pápai kézilabda és labdarúgás közegében is otthonosan mozog. 2000 óta tartozik az MSOSZ-hez, egy nagykanizsai válogatóversenyen kedvelte meg egy életre szólóan a Speciális Olimpiát. Leginkább a divízió-elmélet tetszett meg neki. Hogy ebben a szisztémában meg lehet teremteni a versenyzők állapotának megfelelő körülmények között a siker és győzelem esélyét. Válogatott atléta tanítványai a 2015-ös Los Angeles-i SO Nyári Világjátékokon összesen 8 érmet szereztek. A szakág most már a 2019-es Abu Dhabi Világjátékokra készül nagy erőbedobással, Szautner Mihály szakmai irányításával.

Fotó: specialolympics.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.