Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Október 20. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

Fogházbüntetést kaphat a Pápa-környéki faluban fejszével támadó férfi

Fogházbüntetést kaphat a Pápa-környéki faluban fejszével támadó férfi

Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás és rongálás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 32 éves elkövetővel szemben, aki féltékenységből üzenetben, majd fejszét ragadva személyesen is megfenyegetett egy Pápa-környéki faluban lakó férfit, mert úgy vélte, hogy az szerelmi kapcsolatban áll a volt élettársával.

A vádirat szerint a terhelt a féltékenységéből kifolyólag haragudott a sértettre, ezért 2022. december végén félelemkeltő tartalmú üzenetet küldött neki, majd néhány órával később a lakóhelyén is megjelent és az utcáról kezdte fenyegetni az udvaron tartózkodó férfit azzal, hogy meg fog halni.

A vádlott ezt követően a nyitott kapun keresztül befutott az udvarba, majd a kezében egy fejszével megindult a sértett felé, aki félelmében beszaladt a házba és becsukta a bejárati ajtót.

Az elkövető ezután újra megöléssel fenyegette a férfit, a fejszét pedig a bejárat ajtóba vágta, ami ettől beszakadt, majd távozott a helyszínről. Az ajtóban közel 112 000 forint kár keletkezett, amelyből 50 000 forintot a vádlott szülei térítettek meg a sértettnek.

A járási ügyészség a vádiratában a cselekményét felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt elkövető terhelttel szemben fogházbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság a korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének utólagos végrehajtását is rendelje el.

Fotó: Police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.