Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Szeptember 29. 13:16, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Figyelem! Hétfőtől fizetős a Spar parkoló

Figyelem! Hétfőtől fizetős a Spar parkoló

Pénteken délelőtt felszereltén a jegyautomatát az áruház melletti parkolóban. A Spar azt szeretné elérni, hogy ne hagyják ott autóikat teljes napokra az emberek, éppen ezért egy óra hosszát mindenki ingyenesen várakozhat.

Mint ismeretes, a pápai képviselő-testület szeptember közepén meghozott döntése nyomán a magánkézben lévő parkoló kezelése, az áruház kérésére átkerül a városhoz. Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a terület parkolási rendjében tulajdonképpen nem történik változás, hiszen eddig is csak a Spar vásárlói használhatták volna csak a parkolót. Ezt a szabályt azonban sokan nem tartották be és teljes napokra itt hagyták autóikat, ellehetetlenítve az üzlet működését. - Nem elsősorban az áruház szempontjából fontos számunkra ez a kérdés, hanem azért, hogy a pápaiak ezzel a szolgáltatással tudjanak rendelkezni és biztonsággal tudjanak itt vásárolni - mondta el a városvezető hozzátéve, ezután is díjmentesen lesz használható a parkoló azok számára, akik egy órán belül elintézik a dolgukat, legyen az bevásárlás, vagy ügyintézés a városban. Aki hosszabb időre kívánja ott hagyni az autóját, annak az „A” kategóriába tartozó díjszabás szerint kell parkolójegyet váltania a jövőben. A cél tehát az, hogy legyen folyamatos mozgás a parkolóban és mindig lehessen üres helyet találni.


Ez a tábla már évek óta kint van

A polgármestertől megtudtuk, a közeljövőben bővülni fog a parkolási lehetőség a közelben, hiszen a jelenleg bajvívó térnek nevezett terület parkolóvá való átalakítására vonatkozóan már a tervező kiválasztása zajlik.

Bakó István, a Városgondnokság igazgatója elmondta, egy egyszerű gombkombináció megnyomásával nyomtatható az új automatánál az ingyenes, egy órás parkolójegy, mely küllemében nem fog különbözni a város több pontján váltható jegytől. A tarifa gomb kétszeri megnyomásával érhető el a Spar-jegy, mely ugyanakkor nem kötött vásárláshoz. Aki idő közben dönt úgy, hogy tovább kíván várakozni, mint egy óra, az vagy visszamegy a gépkocsijához és megvásárolja a hosszabb időre szóló parkolást, vagy telefonon, a mobilparkolás használatával tud hosszabbítani.

Az új rendszer október 2-án hétfőtől üzemel, a városban már megszokott időben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.