Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 31. 09:17, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Ferenc pápa is fogadta a Balla DSE labdarúgóit

Ferenc pápa is fogadta a Balla DSE labdarúgóit

Ezüstéremmel tért haza a Rómában rendezett egyesített nemzetközi labdarúgó tornáról a magyar válogatott, melynek SO sportolóit győri, partnerjátékosait a Balla DSE pápai labdarúgói alkották.

Az október 13. és 15. között megrendezett meghívásos, öt fős egyesített labdarúgó tornára 12 együttest hívtak meg az olasz szervezők: négy olasz gárda mellett Belgium, Franciaország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Nagy-Britannia, Portugália és Spanyolország volt ott a mezőnyben. A pápai és győri játékosokból összeállított magyar csapat a kvalifikáció során hibátlanul szerepelt, előbb Belgiumot, majd a Lazio-t is egyaránt 2-1-re győzte le. A magyar fiúk a csoportkörben először 1-0-ra megverték Belgiumot, majd 3-1-re kikaptak Litvániától, hogy aztán a szombati napot egy fantasztikus 4-1-es győzelemmel zárják Portugália ellen. Mindez azt jelentette, hogy nemzeti csapatunk a zárónapon a legerősebb divízió döntőjében a tornagyőzelemért léphetett pályára a litvánok ellen. A mieinket fűtötte a visszavágás tüze, 1-0-ra vezettek is, végül azonban ellenfelük fordított és 3-1-es győzelmet aratott. A Balla DSE-ből Budavári Csaba, Koch Márton, Hegyi József és Horváth Dávid lépett pályára, utóbbi azt mondta, az elveszített döntő ellenére sem volt senki csalódott, hiszen maradandó élményekkel lettek gazdagabbak.

- Szeretek ebben a versenyrendszerben szerepelni, több barátom is lett az SO versenyeknek köszönhetően az évek során, és most is nagy örömmel utaztam és igyekeztem a csapat hasznára lenni – mesélte Dávid. Nagyon jól éreztem magam az olaszországi torna során, egészen a döntőig meneteltünk, ahol már az első félidőben eldönthettük volna a finálét, a gól mellett két ziccerünk volt és két kapufát is lőttünk. Az egygólos előnyt nem sikerült megtartani, a jó játékerőt képviselő litvánok fordítottak, így a dobogó második fokára állhattunk.
Horváth Dávid elmondta, pihenésképpen megtekintették a Róma-Nápoly olasz bajnoki mérkőzést emellett Ferenc pápa is köszöntötte a nemzetközi torna mezőnyét. - A pénteki audiencián az egyházfő minden résztvevővel kezet fogott, ami azt gondolom, a világon bármely játékosnak nagy megtiszteltetés lenne, számunkra is az volt és örök élmény marad – tette hozzá a játékos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.