Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 04. 08:57, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

Fenyőfa lerakóhely - Új módszer a kidobott karácsonyfák gyűjtésére

Fenyőfa lerakóhely - Új módszer a kidobott karácsonyfák gyűjtésére

Új módszerrel igyekszik költségtakarékosabbá és hatékonyabbá tenni a kiszolgált karácsonyfák összegyűjtését a Városgondnokság.

Az idei évben a Huszár lakótelepen próbálják ki, és ha a lakók partnerek lesznek az új rendszer bevezetésében, akkor jövőre már az összes lakótelepen így gyűjtik össze a fenyőket - mondta el Bakó István, a Városgondnokság igazgatója.
-A karácsonyfák összegyűjtése, telephelyre szállítása, darálása folyamatosan történik, egy nagy pótkocsival felszerelt kistraktor járja a várost és ahol karácsonyfát lát, azt összegyűjti. Ez a több héten át történő járkálás a városban meglehetősen időigényes és nem üzemanyag-takarékos.

Ezért találták ki a lakótelepekre az új módszert, melyet kísérleti jelleggel már most kipróbálnak a Huszáron.
-Kijelöltünk egy gyűjtőpontot a víztározó melletti területen, és azt kérjük, hogy a lakótelepen élők ide hordják a kidobott fenyőket. Ez nekünk nagy segítség lenne.
Ha az idei évben beválik a módszer a Huszár lakótelepen, akkor a következő évben a többi lakótelepen is kijelölnek 1-2 gyűjtőpontot, ahonnan naponta takarékosan és hatékonyan elszállíthatják a kiszolgált karácsonyfákat. Bakó István úgy fogalmazott, bízik a lakók együttműködésében.

A Városgondnokság a Fő téri ünnepi rendezvényhelyszín bontását is megkezdte, reggel a villamos vezetékeket szerelték le, aztán a faházak szétbontásával folytatódott a munka, amit holnap be is fejeznek. A színpad még marad néhány napig, mert a fedés emelőszerkezetének bevizsgálása, minősítése esedékessé vált, így a szakhatóság embereinek megérkezéséig nem szedik szét, hanem majd csak az ellenőrzés után szállítják el. A város karácsonyfáját vízkereszt napja után, a jövő héten szedik le és szállítják el, ugyanígy a díszkivilágítás leszerelése és gondos eltárolása is a jövő héten történik majd meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.