Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 18. 09:34, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Fémhulladékért cserében vitték el a Győr megyei vágóhídról a rothadó állatbőröket

Fémhulladékért cserében vitték el a Győr megyei vágóhídról a rothadó állatbőröket

Áldozó Tamás polgármester is gratulált a pápai rendőröknek, akik rengeteg elemző-értékelő munkával járó, összehangolt nyomozás során azonosították a feltételezett elkövetőket.

Nagy Ákostól, a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetőjétől megetudtuk, Pápán, a Határ utcában, Nyárád és Mihályháza között, valamint Sárvár és Szakony közelében találtak rothadásnak indult állatbőröket, melyekről megállapították, hogy ugyanarról a helyről származnak. - Decemberben hajtottunk végre egy akciót, melynek keretében összesen hét, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanusítható személyt állítottunk elő, közülök egy személy előzetes letartóztatásba került, ellene más jellegű büncselekmények miatt is folytattunk eljárást - mondta el a nyomozó. Hozzátette, egy Győr-Moson-Sopron megyei vágóhídról származnak az állatbőrök, melyek veszélyes hulladéknak minősülnek, ezért a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettének minősített alakzata miatt vonták felelősségre a feltételezett elkövetőket.

Nagy Ákos elmondta, a nyomozás során kiderült, hogy júniusban ócskavas gyűjtők jelentek meg a vágóhídnál, melyben a telephely vezetője lehetőséget látott. A nekik átadott nagy mennyiségű ócskavasért cserében azt kérte, hogy az ott lévő, bomlásnak indult, mintegy 20 köbméter állati bőrt szállítsák el. Az ilyen jellegű veszélyes anyag tárolása, elszállíttatása, semlegesítése ugyanis komoly költségbe került, melyet így azoknak az önkormányzatoknak kellett megfizetni, amelyek területén lerakták a huléladékot, így a pápainak is több százezres számlát kellett rendeznie, melynek megtérítéséért polgári pert indítanak.

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a pápai önkormányatnak évente 20 millió forintos költséget jelent az illegálisan lerakott szemét elszállíttatása, a szóban forgó eset pedig különösen felháborította a városlakókat. A városvezető köszönetet mondott és gratulált a pápai rendőröknek, hogy felderítették az esetet és szankciói lesznek a bűncselekmény elkövetésének. Tágabb értelemben úgy fogalmazott, hogy tervezik a rendőrséggel együttműködve új eszközök felhasználását az illegális hulladéklerakások megelőzésére és szankcionálhatóvá tételére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék