Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Március 31. 13:25, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Felülvizsgálatra szorul a Várkertet határoló támfal állapota

Felülvizsgálatra szorul a Várkertet határoló támfal állapota

2017. március 6-án éjjel mintegy 19 méter hosszan leomlott a Várkertet határoló Szent István úti támfal, további 11 méter hosszan pedig erősen deformálódott, helyéről kibillent, megrepedt, belőle téglák potyogtak ki.

Áteresz 2.0

A lassan egy hónappal ezelőtt ledőlt, 18. században épült támfalnak része az a Tapolca-patak áteresz is, mely szintén a közelmúltban roskadt meg és épült újjá, immáron hídként. Áldozó Tamás a káresemény kapcsán elmondta, nagy valószínűséggel teljes felülvizsgálatot kell végezni a Török Bálint utcától egészen a Várkert útig húzódó töltés állapotát illetően. A több száz éves támfal több pontján is látható, hogy nincs jó állapotban, ezek közül az egyik szakasz omlott le. - Ilyen eseteknél az önkormányzatnak lehetősége van vis major pályázat benyújtására. Ennek azonban előfeltétele, hogy egy szakértői bizottság megvizsgálja a káreseményt és indokoltnak tartsa a támogatást. Ebben az esetben ez megtörtént, a képviselő-testület pedig döntött a benyújtásáról - mondta el a polgármester.

A helyreállítási munka 26 millió forintba fog kerülne. Ebből az összegből 30 méteres hosszúságban visszaépítik a támfalat, a csapadékvíz megfelelő elvezetésének biztosításával, hisz a legnagyobb problémát ennek hiánya okozta. Újjáépítik az érintett szakaszon a járdát is. A teljes bekerülési költségből megközelítőleg 18 millió forint remélhető a vis major támogatásból, a többit helyi forrásból kell fizetni - tudtuk meg a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A támogatásról 90 napon belül döntenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.