Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 15. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: delmagyar.hu

Felújította a játszóteret, feljelentette az önkormányzat

Felújította a játszóteret, feljelentette az önkormányzat

A Csongrád megyei fábiánsebestyéni önkormányzat ismeretlen tettes ellen tett feljelentést lesmirglizte és újrafestette a játszóteréren a játékok faelemeit.

Bálint Róbert települési képviselő bevallotta, hogy ő volt a ,,bűnös". Lesmirglizte és újrafestette a játszótéren a játékok faelemeit, hogy ne menjen szálka a gyerekek kezébe.

Kislányommal gyakran járunk a játszótérre. A sportpálya melletti a kedvencünk. Pénzt és munkát áldoztam rá, hogy szebb és biztonságosabb legyen. Nem gondoltam, hogy ezért most járkálhatok a rendőrségre – kezdte a történtek mesélését Bálint Róbert.

– A sportpálya melletti játszótérre talán 6-8 évvel ezelőtt kerültek a régi játékok helyére az uniós pénzből vásárolt újak. Nagyon szeretik a gyerekek. Június közepe táján felhívott a feleségem, hogy ugyan menjek már ki oda, és nézzem meg a homokozót. A homok olyan volt, mint a beton. Arról nem is beszélve, hogy volt benne minden, sörösdoboz, állati és emberi ürülék is. Mérgemben, miután kiszedegettem azt, aminek nincs helye egy homokozóban, szereztem egy ásót, és felástam. Egy édesapa segített. Másnap vitettem egy vállalkozóval két köbméter friss homokot is. A szülők és a gyerekek is nagyon örültek – mesélte Bálint Róbert. Közben a kislánya szólt, hogy szálka ment az ujjába, ezért a férfi közelebbről megnézte a játékokat. Szerinte érthető, hogy a használattól és az időjárástól megkoptak, felszálkásodtak a játékok faelemei. Régen voltak lefestve. A játszótér egyik padjának pedig csak a lábai voltak meg, az ülőkéje hiányzott. – Elmentem egy vállalkozóhoz, kértem, hogy az én költségemre készítse el. A padokat és a játékok faelemeit smirglivel lecsiszoltam, végül lefestettem barnára. A boltban arra kértem az eladót, olyan festéket adjon, amelyik nemcsak időjárásálló, hanem gyerekbarát is. Vízbázis-alapút ajánlott. Miután elkészült a felújítás, a szülőktől sok köszönetet kaptam személyesen és a Facebook-oldalamon keresztül is. Mondták, hogy jönnek segíteni, ha a másik két fábiáni játszóteret is felújítjuk – tette hozzá a férfi.

A település képviselőtestülete a polgármesterrel egyetemben azonban felháborodott, és bűncselekményt emlegetett, mivel

NEM LETT BEVIZSGÁLTATVA SEM A HOMOK, SEM A FESTÉK
Az ülésen Bálint Róbert önkormányzati képviselő bevallotta, hogy ő volt a "tettes", a képviselőtestület ennek ellenére megszavazta a rendőrségi feljelentést, mivel nem kért engedélyt, hogy "az önkormányzat vagyonához" - amit a Délmagyar tudósítója így jellemzett: "rugók és csavarok állnak a semmiben" - nyúljon. Bálint Róbert így foglalta össze a történetet:

Kislányommal gyakran járunk a játszótérre. A sportpálya melletti a kedvencünk. Pénzt és munkát áldoztam rá, hogy szebb és biztonságosabb legyen. Nem gondoltam, hogy ezért most járkálhatok a rendőrségre.

Fotó: Délmagyar

Címkék: játszótér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.