Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 28. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: mti/MTI/Varga György

Felavatták Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását Zalában

Felavatták Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomását Zalában

Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomását avatták fel szerdán a Zala megyei Sormáson, az M7-es autópálya szomszédságában.

Balogh Szabolcs, a Nemzeti Közműkhez tartozó NKM Mobilitás Kft. ügyvezetője az átadáson arról számolt be, hogy a CNG-gázos töltőállomások terén már piacvezető cégük, de a terveik között szerepel az is, hogy az elektromos járművek töltőivel szintén meghatározó piaci szereplők legyenek.

Alig egy évvel ezelőtt adták át az első magyarországi e-töltőállomást, mára pedig már összesen 87 töltőpontjuk van országszerte. Az időjárástól függően a következő hónapokban még több mint tíz töltőpont átadását tervezik, főként az autópályák közelében, hogy az elektromos autókkal külföldre tartók vagy onnan érkezők is bárhol igénybe vehessék a ma még ingyenes töltési lehetőséget.



Az M7-es autópálya lehajtójánál, a Nagykanizsához közeli Sormáson lévő István Fogadónál nem egészen egy éve állítottak fel négy Tesla töltőoszlopot, ezek mellett telepítették az NKM különböző típusú villám- és gyorstöltőit, amelyek minden ma ismert elektromos gépjármű töltésére alkalmasak. Az egyszerre kilenc e-autót tölteni képes állomás létesítése több tízmillió forintos beruházást jelentett – közölte az ügyvezető az MTI érdeklődésére.

Dénes Sándor, Nagykanizsa polgármestere arra emlékeztetett, hogy a klímavédelem szempontjából egyáltalán nem mindegy, milyen járműveket használunk, az elektromos autók tehát a jövőt vetítik elénk. Hozzátette, hogy Nagykanizsán pályázati forrásból a város önkormányzata két e-töltőt létesít a közeljövőben, az E-Mobi hálózatában pedig nemrég állítottak fel három új töltőt a város területén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére