Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Január 06. 13:19, vasárnap | Belföld
Forrás: police.hu

Fegyveresen rabolt, majd ittasan vezetett

Fegyveresen rabolt, majd ittasan vezetett

Gyors, összehangolt rendőri intézkedések eredményeként fél órán belül elfogták a feltételezett tettest.

Egy szolgálaton kívüli rendőr tett bejelentést január 5-én 17 óra 15 perckor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy egy máriapócsi benzinkúton fegyveres rablás történt. Az elkövető a megszerzett pénzzel Kállósemjén irányába menekült kocsival. A rablás során személyi sérülés nem történt. A tevékenység-irányítási központ munkatársai a bejelentést követően azonnal ellenőrző-áteresztő pontok felállítását rendelték el és mozgósították a környékbeli egységeket is a lehetséges menekülési útvonalak zárására.

A baktalórántházi rendőrök éppen a kijelölt felállítási helyükre siettek, amikor a 41-es számú főúton, Apagy és Levelek települések között felfigyeltek egy szemből érkező kocsira. Azonnal utána fordultak, megállították, majd igazoltatták a jármű vezetőjét.



Gyanújuk hamar beigazolódott. A rendőrök az autóban megtalálták és lefoglalták a bűncselekmény elkövetéséhez használt fegyvert, valamint egy szatyorban az eltulajdonított pénzt is. Mivel az intézkedés alatt felmerült a gyanú, hogy a 43 éves nagykállói férfi a vezetést megelőzően alkoholt fogyasztott, ezért a rendőrök mintavétel céljából előállították. Kiderült, hogy a vezetői engedélye is lejárt, ezért külön szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.

T. Jánost a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A lakásán tartott kutatás során további tárgyi bizonyítékokat találtak és foglaltak le a rendőrök. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni