Városlista
2017. október 19, csütörtök - Nándor

Hírek

2017. Október 06. 09:12, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) Veol.hu

Fegyver is előkerült az Anna téren, parkolási vita közben

Fegyver is előkerült az Anna téren, parkolási vita közben

Nagyon megrémült az a lány, akinek a nagyapjára fegyvert fogott egy agresszív sofőr. A vádlottat jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Tavaly március 21-én a délelőtti órákban a pápai Anna téri parkolóba először egy fehér Audi TT hajtott be, majd mögötte érkezett egy Suzuki Vitara, amelynek a vezetője leparkolt a szabad helyre - írja a veol. Ez az audisnak, a 39 éves Sz. Sz.-nek nem tetszett, mivel ő is azt a helyet nézte ki magának. „Én is ide akartam leparkolni!” – mondta, majd nyomdafestéket nem tűrő hangon szidta a Suzuki pilótáját. Ingerülten kérdezte: „Mit gondolsz, miért tolattam hátra? Te szemét!” A középkorú férfi résnyire kinyitotta kocsija ajtaját, amelyet rácsapott a vádlott, majd sarkon fordult, s az Audi kesztyűtartójából elővette a gáz- riasztófegyverét.

Fegyverrel a kezében közeledett a sértett felé, aki addigra már kiszállt a kocsijából, illetve az unokája is. A vádlott egy méterre megközelítette a férfit, akitől ezt kérdezte: „Mi van, beszartál, öreg?!” A korábban katonaként szolgáló sértett eltolta a fegyvert fogó kezet maga elől. Erre a vádlott visszament az Audijához, s elhajtott a helyszínről.
A tárgyaláson a vádlott elismerte, hogy elővette a fegyverét, de azt nem fogta autóstársára, nem fenyegette vele, mondta. A 62 éves suzukis úgy vallott, hogy nem tudta eldönteni, hogy valódi éles lőfegyvert vagy riasztópisztolyt fognak rá. Unokája arra emlékezett, hogy amikor beálltak az Audi mögé, annak nem égett sem a tolatólámpája, sem az irányjelzője. A tini a történtek után még sokáig szorongott, csak zárt ajtók mögött érezte magát biztonságban.

A törvényszék helybenhagyta a pápai bíróság döntését: fegyveresen elkövetett garázdaság büntette miatt Sz. Sz.-t három évre felfüggesztett egyévi börtönre ítélték.
A férfit a korábbi években önbíráskodás miatt állították bíróság elé, más alkalommal pedig ittas vezetésért fél évre eltiltották a járművezetéstől, s megbüntették 360 ezer forintra.

Ezek érdekelhetnek még

2017. Október 18. 13:28, szerda | Helyi

Jól haladnak a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítási munkálatai

Nagyjából egy hónapja kezdték meg a felújítási és bővítési munkálatokat a hat praxis számára otthont adó rendelő-épületen.

2017. Október 18. 09:23, szerda | Helyi

Játékos közlekedésbiztonság az óvodában

A közlekedésbiztonság állt a középpontjában annak a foglalkozásnak, amit pápai rendőrök tartottak az Édenkert Pápai Református Óvodában.

2017. Október 17. 20:14, kedd | Helyi

Kerecsényi Zoltán: Botrány, hogy a mai modern korban ennyi ember él nyomorban

1992 óta október 17-e a szegénység és a nyomor felszámolásának szükségességére hívja fel a figyelmet. A szegénység világnapja alkalmából tartott rendhagyó fogadóórát Kerecsényi Zoltán (DK) és dr. Bányai Katalin (Együtt).

2017. Október 17. 09:13, kedd | Helyi

Késsel támadt a rendőrökre

Egy ittas asszony késsel támadt két rendőrre, valamint a férjére, ezért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.