Városlista
2017. december 16, szombat - Etelka

Hírek

2017. Október 06. 09:12, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) Veol.hu

Fegyver is előkerült az Anna téren, parkolási vita közben

Fegyver is előkerült az Anna téren, parkolási vita közben

Nagyon megrémült az a lány, akinek a nagyapjára fegyvert fogott egy agresszív sofőr. A vádlottat jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Tavaly március 21-én a délelőtti órákban a pápai Anna téri parkolóba először egy fehér Audi TT hajtott be, majd mögötte érkezett egy Suzuki Vitara, amelynek a vezetője leparkolt a szabad helyre - írja a veol. Ez az audisnak, a 39 éves Sz. Sz.-nek nem tetszett, mivel ő is azt a helyet nézte ki magának. „Én is ide akartam leparkolni!” – mondta, majd nyomdafestéket nem tűrő hangon szidta a Suzuki pilótáját. Ingerülten kérdezte: „Mit gondolsz, miért tolattam hátra? Te szemét!” A középkorú férfi résnyire kinyitotta kocsija ajtaját, amelyet rácsapott a vádlott, majd sarkon fordult, s az Audi kesztyűtartójából elővette a gáz- riasztófegyverét.

Fegyverrel a kezében közeledett a sértett felé, aki addigra már kiszállt a kocsijából, illetve az unokája is. A vádlott egy méterre megközelítette a férfit, akitől ezt kérdezte: „Mi van, beszartál, öreg?!” A korábban katonaként szolgáló sértett eltolta a fegyvert fogó kezet maga elől. Erre a vádlott visszament az Audijához, s elhajtott a helyszínről.
A tárgyaláson a vádlott elismerte, hogy elővette a fegyverét, de azt nem fogta autóstársára, nem fenyegette vele, mondta. A 62 éves suzukis úgy vallott, hogy nem tudta eldönteni, hogy valódi éles lőfegyvert vagy riasztópisztolyt fognak rá. Unokája arra emlékezett, hogy amikor beálltak az Audi mögé, annak nem égett sem a tolatólámpája, sem az irányjelzője. A tini a történtek után még sokáig szorongott, csak zárt ajtók mögött érezte magát biztonságban.

A törvényszék helybenhagyta a pápai bíróság döntését: fegyveresen elkövetett garázdaság büntette miatt Sz. Sz.-t három évre felfüggesztett egyévi börtönre ítélték.
A férfit a korábbi években önbíráskodás miatt állították bíróság elé, más alkalommal pedig ittas vezetésért fél évre eltiltották a járművezetéstől, s megbüntették 360 ezer forintra.

Ezek érdekelhetnek még

2017. December 14. 14:17, csütörtök | Helyi

Hamarosan elkészül az orvosi rendelő felújítása a Huszáron

A nyertes TOP-os projektek közül elsőként a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása kezdődhetett meg. A hamarosan elkészülő felújítás jelenlegi állapotát a házi- és gyermekorvosok, valamint védőnők is megtekintették.

2017. December 14. 14:04, csütörtök | Helyi

Minősített fesztivál lett a Pápai Játékfesztivál

Az immár 27 évre visszatekintő Pápai Játékfesztivál történetében még nem volt példa arra, hogy a programok megvalósulásának minőségét vizsgálják.

2017. December 14. 13:47, csütörtök | Helyi

Telefonokat lopott a páros a pápai áruházból

A rendőrök előállítottak egy nőt és egy férfit a Pápai Rendőrkapitányságra.

2017. December 14. 12:56, csütörtök | Helyi

Óvjuk értékeinket - Pápán járt a \"Házhoz megyünk\"

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a helyi rendőrkapitányság munkatársai Pápán adtak tájékoztatást az országos kezdeményezésű „Házhoz megyünk” bűnmegelőzési program részleteivel kapcsolatban.