Városlista
2018. július 16, hétfő - Valter

Hírek

2017. Október 06. 09:12, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt) Veol.hu

Fegyver is előkerült az Anna téren, parkolási vita közben

Fegyver is előkerült az Anna téren, parkolási vita közben

Nagyon megrémült az a lány, akinek a nagyapjára fegyvert fogott egy agresszív sofőr. A vádlottat jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Tavaly március 21-én a délelőtti órákban a pápai Anna téri parkolóba először egy fehér Audi TT hajtott be, majd mögötte érkezett egy Suzuki Vitara, amelynek a vezetője leparkolt a szabad helyre - írja a veol. Ez az audisnak, a 39 éves Sz. Sz.-nek nem tetszett, mivel ő is azt a helyet nézte ki magának. „Én is ide akartam leparkolni!” – mondta, majd nyomdafestéket nem tűrő hangon szidta a Suzuki pilótáját. Ingerülten kérdezte: „Mit gondolsz, miért tolattam hátra? Te szemét!” A középkorú férfi résnyire kinyitotta kocsija ajtaját, amelyet rácsapott a vádlott, majd sarkon fordult, s az Audi kesztyűtartójából elővette a gáz- riasztófegyverét.

Fegyverrel a kezében közeledett a sértett felé, aki addigra már kiszállt a kocsijából, illetve az unokája is. A vádlott egy méterre megközelítette a férfit, akitől ezt kérdezte: „Mi van, beszartál, öreg?!” A korábban katonaként szolgáló sértett eltolta a fegyvert fogó kezet maga elől. Erre a vádlott visszament az Audijához, s elhajtott a helyszínről.
A tárgyaláson a vádlott elismerte, hogy elővette a fegyverét, de azt nem fogta autóstársára, nem fenyegette vele, mondta. A 62 éves suzukis úgy vallott, hogy nem tudta eldönteni, hogy valódi éles lőfegyvert vagy riasztópisztolyt fognak rá. Unokája arra emlékezett, hogy amikor beálltak az Audi mögé, annak nem égett sem a tolatólámpája, sem az irányjelzője. A tini a történtek után még sokáig szorongott, csak zárt ajtók mögött érezte magát biztonságban.

A törvényszék helybenhagyta a pápai bíróság döntését: fegyveresen elkövetett garázdaság büntette miatt Sz. Sz.-t három évre felfüggesztett egyévi börtönre ítélték.
A férfit a korábbi években önbíráskodás miatt állították bíróság elé, más alkalommal pedig ittas vezetésért fél évre eltiltották a járművezetéstől, s megbüntették 360 ezer forintra.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 15. 08:51, vasárnap | Helyi

A nyaralók biztonságáért

A pápai rendőrök prevenciós céllal keresték fel a fürdő- és üdülőhelyeket.

2018. Július 15. 08:36, vasárnap | Helyi

Közös szolgálat a polgárőrökkel

A pápai rendőrök munkáját a nyári időszakban is segítik a polgárőrök.

2018. Július 15. 08:31, vasárnap | Helyi

Háromszoros Európa-bajnok a pápai Gelencsér Róbert!

A Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságán a magyar válogatott egyik legsikeresebb sportolója, a pápai Gelencsér Róbert is részt vett, aki harmadik európai versenyén a már megszokott atlétika számaiban indult.

2018. Július 14. 08:43, szombat | Helyi

Kerecsényi Zoltán Podmaniczky-díjat vehetett át