Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 19. 09:08, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok - illusztráció: pixabay

Fakanállal ütött agyon egy kismacskát - Vádat emelnek

Fakanállal ütött agyon egy kismacskát - Vádat emelnek

Állatkínzás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Komáromi Járási Ügyészség egy kisbéri férfival szemben, aki a szomszédja macskáját fakanállal úgy megütötte, hogy az állatot sérülései miatt el kellett altatni.

A vádirat szerint a vádlott 2018. szeptember 8-án este kisbéri házának teraszán észlelt egy kismacskát, amelyet úgy próbált meg onnan elzavarni, hogy felkapott egy nagyméretű fakanalat, amellyel háromszor a macska fejére ütött. Az ütés következtében a macska elfeküdt.

A macska bántalmazását észrevette annak tulajdonosa, a vádlott szomszédja, aki számon kérte az elkövetőt. A vádlott ekkor a földről felvette a kismacskát, és a háza mögötti gazos területre dobta.

A körülbelül 2 hónapos korú házi macskát annak tulajdonosa kórházba vitte, azonban az állat olyan súlyos agyi sérüléseket szenvedett, amely alkalmas volt az állat pusztulásának előidézésére. Az állatot a sérülései súlyossága miatt elaltatták.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett a büntetett előéletű férfival szemben arra, hogy a Komáromi Járásbíróság végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről