Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 12. 21:08, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Ezúttal a pontszerzés sem sikerült

Ezúttal a pontszerzés sem sikerült

Kikapott hazai pályán a tartalékosan felálló Perutz FC csapata az ezüstérem megszerzésére hajtó Érdi VSE ellen, ezzel a pápai csapat megszerezte első vereségét Lengyel Ferenc irányítása alatt.

Perutz FC: Szigeti - Baldauf (Szabó Zs. 63.), Nagy T., Császár, Benecz - Jurik (Mogyorósi 80), Iványi, Szilágyi, Ivancsics, Hanzl - Tóth (Péter 75.), edző: Lengyel Ferenc.

Érdi VSE: Kertész - Májer, Bozsoki, Kónya, Pintér (Kalmár 59.)- Koós, Melczer (Végh 80.), Mojzer, Gera, Kollega (Kelemen 72.) - Pál, edző: Limperger Zsolt.

A pápaiak vezetőedzője nem volt könnyű helyzetben a jó erőkből álló érdiek elleni találkozót megelőzően, hiszen Dóczi Krisztián, Vallejos Dominique, Bohner Roland, Sánta András és Böröczky Bálint sem állt rendelkezésére, a cserepadon pedig a hosszú sérülésből visszatérő Szabó Zsolt mellett csak ifisták foglaltak helyet.

A körülmények ellenére bátran kezdett a Perutz, az első negyedóra alapján nehéz lett volna megállapítani, hogy melyik csapat küzd a második helyért. Aztán a 16. percben mégis a vendégek álltak közel a gólszerzéshez, Baldauf ugyanis Koóssal szemben szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Melczer tizenegyesét azonban Szigeti hárította.

A kihagyott büntető után a vendégek játszottak mezőnyfölényben, több helyzetet is kialakítottak, a 38. percben pedig a vezetést is megszerezték Pál révén. A játékrész végén egy szabadrúgást követően Császár került óriási helyzetbe, fejesét azonban az érdi hálóőr kivédte, a kipattanót ugyan a hálóba juttatta a pápai védő, ám a játékvezető - hosszú hezitálás után - kezezés miatt érvénytelenítette a találatot.

A második félidő is kétes szituációval kezdődött, a szurkolók és a pápai játékosok is kezezést reklamáltak, ám a tizenegyes elmaradt.

60 perc játék után kettőre növelte előnyét az Érd, Gera talált a pápai kapuba. Úgy tűnt, eldőlt a találkoző, hat perccel később pedig biztossá is vált a vendégsiker, hiszen Kolléga találatával a harmadik gólját is megszerezte a vendégcsapat.

Többen hazaindultak a lelátóról, a hűvös, szeles időjárásban, így nem láthatták a pápaiak szépítését, melyhez ugyan sok köze nem volt a hazai csapatnak. Már a hosszabbítás perceiben Kalmár adta haza a labdát, ám a passza túl erősre sikeredett és a kapuban kötött ki. Ezzel kialakult a mérkőzés végeredménye:

Perutz FC - Érdi VSE 1-3 (0-1) Gsz: Kalmár (öngól) ill. Pál, Gera, Kollega

Lengyel Ferenc: Jobb csapat az Érd, reális eredmény született. Bármelyik csapat megérezné, ha öt-hat meghatározó játékosa hiányozna, de mindkét félidőnek voltak értékelhető és kevésbé értékelhető momentumai. Komoly hibákat vétettünk a gólok előtt, de ma megmutattuk, hogy mentálisan erősek vagyunk, ami a hátralévő három fordulóban biztos vagyok benne, hogy pontokban fog megmutatkozni (Pápa-ma.hu).

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.