Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 29. 21:54, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Ez igen! Idegenben nullázta le közvetlen riválisát a Perutz!

Ez igen! Idegenben nullázta le közvetlen riválisát a Perutz!

Fantasztikus győzelmet aratott a pápai Perutz Fc Balatonfüreden. Mind a pápai szurkolók, mind a csapat kitett magáért. A Pápa nagy lépést tett a feljutás felé.

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság legjobban várt találkozóját Balatonfüreden rendezték. A pontvadászat éllovasához ugyanis a tőle egy ponttal lemaradó, második Perutz FC látogatott. A szezon slágermeccsére – ahogy arra számítani lehetett – sokan voltak kíváncsiak, egyes becslések szerint 1000-nél is többen tekintették meg a helyszínen a derbit, így a hangulatra sem lehetett panasz.

A két bajnokaspiráns hibátlan tavaszi mérleggel, a legerősebb összeállításban várta a meccset, a vendégek mestere, Marton Miklós egy helyen változtatott a megszokott kezdőn, Udvardi Mózes helyett a védelem jobb oldalára Horváth Tamás került, a középpályán pedig Bolla Gergő kapott bizonyítási lehetőséget. Pápai szempontból álomszerűen indult a rangadó, hiszen már a negyedik percben megszerezte a vezetést a Perutz, Venczel, Szalai, Baldauf volt a labda útja utóbbi remekül vette észre a támadást kísérő Szép Dánielt, aki a kimozduló Fogarasi mellett higgadtan eltolta a labdát és az üres kapuba helyezett 0-1. A gól után érthető módon feljebb tolta a védekezését a Balatonfüred, a pápaiak több veszélyes támadást is vezethettek, az utolsó passzokba sajnos hiba csúszott, így nem sikerült növelni az előnyt. A fegyelmezett, koncentrált vendégjátéknak köszönhetően szinte helyzet nélkül hozta le az első 45 percet a Füred, Simonnak nem sok dolga akadt. Amilyen jól kezdte a találkozót a Pápa, olyan kitűnően folytatta a második játékrészt is, hiszen mindjárt az első percben kettőre nőtt a különbség: egy felívelt labdát Venczel csúsztatott a bal oldalon érkező Bolla elé, aki a középen helyezkedő Széphez passzolt, a középpályás pedig ballal a léc alá bombázott 0-2.

A folytatásban is inkább a mieink akarata érvényesült, az egyetlen komoly hazai lehetőséget – Kós lövését – pedig Simon védeni tudta. A folytatásban is fegyelmezett, pontos játékot láthattunk a mieinktől, a vendéglátók mestere többet is cserélt, de ez sem hozta meg számukra a remélt fordulatot. Sőt a hosszabbítás perceiben a csereként pályára lépő Szedlacsek is betalált, aki Udvardi centerezését váltotta gólra 0-3. A gólörömnél a lecserélt Bolla a pályára rohant ünnepelni, amiért megkapta második sárgáját, így a kispadról kiállította az egyébként a meccset kifogástalanul vezető Czinder Imre játékvezető. De ez sem rontotta el a mieink kedvét, akik lelkes drukkereikkel hatalmas ünneplésbe kezdtek a lefújás után, ilyen arányban is megérdemelten nyerte meg a rangadót a Perutz FC, mely igazi csapatként küzdve állt a tabella élére.

Balatonfüred – Perutz FC 0-3 (0-1) Gsz. Szép 2, Szedlacsek

Beszédes Sándor: - Ilyen gyengén még edzésen sem láttam futballozni csapatomat. Teljesen megérdemelt a Pápa sikere. A vendégek mindent megtettek a győzelemért, komoly érték, hogy ilyen szurkolóik vannak. Mi csak magunkat okolhatjuk, nagyon passzívan játszottunk, talán csak 10-15 perc volt értékelhető tőlünk a második félidőben.
Marton Miklós: - Nagyon jókor jöttek a gólok. A Fürednek nem volt helyzete, egyedül a pontrúgásaik tartogattak veszélyt, de jól levédekeztük ezeket. Kontrából még több gólt is rúghattunk volna.

Balatonfüredi FC: Fogarasi - Emperger (Reznyák), Fekete (Ódor), Imre, Miskei, Tóth G., Sergő, Kós (Vass), Krén (Mátó), Lattenstein, Pálfi

Pápai Perutz FC: Simon - Horváth T., Kovács Sz., Domján, Böröczky - Bolla (’65 Nagy), Baldauf (’76 Mészáros), Somogyi, Szalai (’90 Györkös B.), Szép (’90 Udvardi) - Venczel (’78 Szedlacsek)

További eredmények:
Fűzfői AK – Úrkút 1-0
Pét – Ajka Kristály 0-2

A többi találkozót vasárnap rendezik.

A bajnokság élmezőnye:
1. Perutz FC 72 pont
2. Balatonfüred 70
3. Fűzfői AK 48

Fotó: veol.hu, pápa-ma.hu

Címkék: labdarúgás, perutz, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.