Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Augusztus 23. 14:56, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Évtizedek óta nem látott gépbeszerzés a Városgondnokságnál

Évtizedek óta nem látott gépbeszerzés a Városgondnokságnál

A százmilliós eszközbeszerzésnek köszönhetően gyorsabban és hatékonyabban fogják tudni ezentúl karbantartani a város köztereit - ígéri Bakó István, a cég igazgatója.

A ma délután tartott gépszemlén Áldozó Tamás felidézte, a város képviselő-testületének döntése nyomán a Városgondnokság számára száz millió forintos gépbeszerzésre nyílik lehetőség, melyet hitelfelvételből finanszíroznak. - A Városgondnokság történetében a rendszerváltás óta ilyen léptékű fejlesztés nem történt. Azért döntöttünk a gépbeszerzés mellett, mert látni kell, hogy korszerű és hatékony városüzemltetéshez nélkülözhetetlen a modernebb felszerelés - mondta el a polgármester, hozzátéve, a Városgondnokság vezetőjével a beszerzést megelőzően Pápa testvérvárosaiban, Leinefeldében és Schwetzingenben szereztek tapasztalatot az ottani városüzemeltetést illetően.

Áldozó Tamástól megtuduk, a látványos gépbeszerzést követően a Városgondnokság felé támasztott elvárások is megnőttek. Mint mondta, elsősorban a virágosításnak köszönhetően a köztereink már most is sokkal szebbek, mint korábban, de például a csapadékvíz-elvezetők karbantartásában hatékonyabb munkát várnak el.

Bakó István a százmilliós beszerzés első fázisában leszállított gépeket mutatta be a Sportcsarnok előtti parkolóban. Beszerzésre került egy földmunkagép, mely elsősorban a járdaépítéseknél fog szolgálni, egy 92 és egy 50 lóerős traktor, melyekkel a vízelvezető árkok rézsű kaszálását, fűnyírási, bozótírtási munkálatokat fognak végezni. Vásároltak a már meglehetősen régi, elrozsdásodott pótkocsik helyett újakat, de a téli hóeltakarítási munkákhoz nélkülözhetetlen hótolólapok is szerepelnek a beszerzésben. Szeptember végén további pótkocsik és egy négy és fél méteres kinyúlású rézsű kasza érkezik, valamint vásárolnak egy kommunális gépet is.

A beszerzett gépekkel - többek között - olyan munkálatokat fognak tudni elvégezni, melyeket eddig kézi erővel bonyolítottak. Arra számítanak, hogy a hatékonyabb működéssel és a kisebb karbantartási költségekkel évi 8-10 millió forintot takarítanak meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.