Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Január 03. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Épülhet a libegő a Kékesre

Épülhet a libegő a Kékesre

Elérhető közelségbe került, hogy megépüljön a libegő a Kékesre, miután az idén elkészül a térség turisztikai fejlesztési terve - számolt be az M1 aktuális csatorna kedd délutáni Híradójában.

Horváth László országgyűlési képviselő emlékeztetett: az óév végén kormányzati döntés született arról, hogy kiemelt turisztika fejlesztési térséggé váljon a Mátra és a Bükk.

A kormánypárti politikus a csatornának nyilatkozva úgy fogalmazott: "egy félévszázados álom valósulhat meg". Elmondta: egy négyévszakos libegő megvalósítását tervezik Mátraháza és Kékestető között, amely télen kiemelten a síelőket, szánkózókat, míg a többi évszakban a kerékpárosokat, kirándulókat, természetjárókat szolgálja.

A hirado.hu a képviselőre hivatkozva azt írta: a kormány a múlt év végén határozott arról, hogy az illetékes szervek a Kékestető turisztikai és sport célú fejlesztésére vonatkozó részletes terveket 2018 első felében terjesszék a kormány elé.

A portálon felidézték: több évtizede létező terv, hogy libegő épüljön a Kékesre.

A cikk szerint a fejlesztéshez kapcsolódóan szeretnék csökkenteni a környezeti terhelést, hiszen a libegőnek köszönhetően csökkenne a járműforgalom, Mátraházán bővítenék a parkolási lehetőségeket. Kékestető környékén is jelentős megújulásra lehet majd számítani, hiszen új közösségi és egyéb szolgáltató terek jöhetnek létre, mint például játszótér, kardiópálya. A népszerű tv-torony használaton kívüli üzemterületeinek is turisztikai funkciókat szánnak - írta a hirado.hu.

Címkék: kékes, kékestető, libegő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal