Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Április 28. 21:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Épül az új, 14 ezer négyzetméteres üzemcsarnok

Épül az új, 14 ezer négyzetméteres üzemcsarnok

Tizenöt éve nem volt ekkora foglalkoztató Pápán. Ha megvalósul a Yanfeng beruházása, kétezer főnél is többen fognak dolgozni a kínai cégnél.

Vallyon József, a Yanfeng Hungary Automotive Interior Systems Kft. igazgatója elmondta, az autóbelsőket gyártó vállalat Pápán jelenleg is 1600 főt foglalkoztat, a bővítésnek köszönhetően 2000 fő fölé nőhet a dolgozók száma. Az igazgatótól megtudtuk, hosszú távra terveznek a városban, igyekeznek vonzó feltételeket kínálni a foglalkoztatottaknak. A 450 fő jelentős része betanított munkás munkakör lesz, de különböző mérnöki és középvezetői pozíciók betöltésére is keresnek embereket. A 2017 májusában nyíló új üzemcsarnok 14.000 négyzetméter területű lesz, fröccsöntő üzemet, kárpitozó részleget és raktárat hoznak létre, de bővítik a parkolási lehetőségeket is, valamint egy modern kamion-terminál is kialakításra kerül. Vallyon József kiemelte, véleménye szerint a Yanfeng versenyképes bért fizet dolgozóinak, a betanított munkások kezdő fizetése a minimálbér felett van, akik pedig évek óta a cégnél vannak, jelentősen többet kereshetnek ennél, de prémium-rendszer is működik a Yanfengnél, mellyen 50%-kal növelhető a havi alapbér.

Áldozó Tamás polgármester a mai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a Veszprém megyei autóipari beszállító cégek súlypontja a Pápai kistérségben található, ugyanis a megye 6300 autóipari dolgozójából nagyjából 3000 fő itt dolgozik. - Az egyik legnagyobb megyei beruházásról adhatunk most számot 2016-ban, mely jelentősen járulhat hozzá a pápaiak jövedelmének a növeléséhez. Egyrészt biztos jövedelmet jelent a családoknak, másrészt az adóbevételek is növekedni fognak, így a város gazdálkodása stabilabbá válhat - fogalmazott a városvezető hozzátéve, 15 éve nem volt ekkora foglalkoztató Pápán.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Yanfeng bővítésének köszönhetően ezer fölé fog nőni a pápai álláshelyek száma, így szám szerint elhelyezkedési lehetősége lesz minden pápainak. - Természetesen az álláskeresők elhelyezkedése nem ilyen egyszerű, sok szervezetnek lesz dolga, hogy a Yanfeng hatékonyan tudjon dolgozni. Azt látjuk, hogy a cég nyitott az együttműködésre pápai középiskolákkal, illetve a Veszprémi Egyetem mérnökképzésével - mondta Áldozó Tamás.

Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Miniszterelnökség államtitkára elmondta, az állam 1,8 milliárd forinttal támogatja a 7,4 milliárd forintos beruházást. Kiemelte, a beruházás hozzáadott értéket is tartalmaz, hiszen nemcsak betanított munkásokat, hanem mérnököket is keresnek az új üzemcsarnokba. - Fontos számunkra az a cég, amely hosszú távra tervez a városban. Ma már senki nem mondhatja azt, hogy Pápán nincs elegendő munkahely, sőt, nem is elegendő a szakképzett munkaerő - fogalmazott Kovács Zoltán hozzátéve, ha a 83-as út felújítása és a katonai reptér polgári hasznosítása is megvalósul, fontos szereplővé válhat a pápai ipar az elkövetkezőkben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.