Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 10. 11:38, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Emléktornát szerveznek Kis Károly tiszteletére

Emléktornát szerveznek Kis Károly tiszteletére

A 2017-ben elhunyt legendás pápai edző tiszteletére szervez emléktornát Vesztprémben a pápai önkormányzat, a PSE és a VEDAC - jelentették be ma délelőtt.

A Városházán megtartott sajtótájékoztatón Áldozó Tamás köszönetet mondott a veszprémi klubnak a jó partnerségért. Mint mondta, a pápai atlétikában szeretnének szintet lépni a következő években, néhány éven belül egészen más infrastruktúra áll majd rendelkezésre, de az új létesítményeket szakmai tudással is szeretnék megtölteni, tovább folytatva - az akkor ugyan mostoha körülmények között - de elszántsággal, hittel és következetességgel számos eredményt elérő Kis Károly munkásságát. - Esőben, hóban, sárban, napsütésben figyelte a futókat, vagy az aktuális dobókör mellett a kalapácsvetőket. Ezt a hozzáállást nekünk mindenképpen meg kell öriznünk, erről is szól a Kari bácsi emlékére szervezett verseny, mely hagyományteremtő céllal jön létre - mondta a városvezető hozzátéve, bízik abban, hogy néhány év múlva Pápa adhat majd otthont a rendezvénynek.

Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője elmondta, nagy megtiszteltetetésnek tartják, hogy a Veszprémi egyesületet kereste fel a Pápai Atlétikai Club azzal, hogy együtt szervezzék meg az emléktornát. - Személyesen is ismertük Kis Károlyt és munkásságát, de a két klub között is nagyon szoros a kapcsolat, melyet még tovább szeretnénk mélyíteni - fogalmazott az ügyvezető hozzátéve, a VEDAC kötelességének érzi olyan kisebb atlétikai műhelyek támogatását, mint amilyen a pápai klub.

A versennyel kapcsolatban elhangzott, a dobóverseny mellett futószámok is szerepelnek a programban - több pápai sportoló részvételével.

Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy részt vehet a Kis Károly emlékversenyen Orbán Éva olimpiai résztvevő kalapácsvető, akit a legendás edző indított el, az ő hatására választotta a sportágat. - Örülök annak is, hogy a jelenlegi és a volt klubom ilyen barátságos viszonyt ápol és nagyon várom a versenyt, bízom benne, hogy egy jó hangulatú és Karcsi bácsi emlékéhez méltó színvonalú versenyt tudunk megrendezni - mondta a sportoló.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.