Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Február 05. 19:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Veol.hu, Police.hu

Elraboltak egy kisgyermeket Pápán

Elraboltak egy kisgyermeket Pápán

Információink szerint egy autóval együtt rabolták el a négyéves gyermeket. A pápai rendőrök két órán belül elfogták a tettest és a gyermek épségben került vissza szüleihez.

A Veol.hu-nak nyilatkozott az érintett család egyik tagja. Elmondta: fia és felesége, valamint unokája pénteken kora este Pápán autóztak az Esterházy úton, amikor az egyik kereszteződésben lelassítottak egy furcsán viselkedő férfi miatt. A gyalogos hirtelen felugrott az autó motorházának tetejére, majd az úttestre feküdt, és az aszfalthoz kezdte ütni a fejét, ezért a volánnál ülő családapa és felesége kiszálltak a járműből. A zavartan viselkedő férfi (portálunk információi szerint feltételezhetően valamilyen drog hatása alatt állhatott) felugrott a földről és beszállt a vezetőülésbe. Az édesapa hiába próbálta megakadályozni, a férfi elhajtott, hátul a négyéves kisgyermekkel. – A fiam és a felesége azonnal értesítették a rendőrséget, akik több autóval indultak el keresni az elkövetőt – idézi a családtagot a veol.hu, aki megjegyezte, senkinek sem kívánja azokat az érzéseket, amelyeket azokban az órákban éltek át, amíg az elrabolt kisgyereket keresték a hatóságok.

A rendőrség végül kétórás keresés után az édesanya autóban maradt mobiltelefonjának cellainformációi alapján megtalálta az elkövetőt egy Pápa közeli település felé tartva.

A kisgyermeknek szerencsére nem esett bántódása, de nagyon megijedt, mert fogalma sem volt arról, miért történik vele ez - mondta a nagypapa, aki mindenkit arra figyelmeztet, hasonló szituációban senki ne szálljon ki az autóból.

Úgy tudjuk, a férfinek akkor is személyi szabadság megsértése miatt is kell majd felelnie, ha nem a gyermekrablás volt a szándéka, mivel tudatában volt annak, hogy a gyermek is az autóban van.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget is. A pápai rendőrség megerősítette az ügy tényét, ám mivel az megyei hatáskörbe tartozik, nyilatkozni csak a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya tud. Ha tőlik megérkezik a válasz, frissítjük a cikket.

FRISSÍTÉS: A rendőrségre 2017. február 3-án 18 óra 50 perckor érkezett jelzés arról, hogy Pápán, az Eszterházy utca és Vörösmarty utca kereszteződésében ismeretlen tettes elvitt egy személygépkocsit. A helyszínre érkező rendőröknek a bejelentő elmondta, hogy családjával közlekedett Pápán, amikor egy kereszteződésnél egy férfi eléjük szaladt és elesett. A járművel azonnal megálltak és kiszálltak, hogy segítséget nyújtsanak. Ekkor a földről a fiatalember hirtelen felugrott, beült a gépkocsiba, majd elhajtott úgy, hogy a hátsó ülésen ült a bejelentő gyermeke.

A rendőrök a gyors adatgyűjtés eredményeként egy órán belül elfogták és előállították a helyi rendőrkapitányságra a pápasalamoni lakost, akit gyanúsítottként hallgattak ki, őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.
Az intézkedő járőrök a gyermeket az autóban sértetlenül találták meg és adták át szüleinek.

A lista kép csak illusztráció. A cikkben szereplők forrása: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék