Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 14. 17:07, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Előzzük meg a baleseteket!

Előzzük meg a baleseteket!

A novemberi hol télies, hol tavaszias, hol őszies időjárási körülmények különös figyelmet igényelnek a járművezetőktől.

A legtöbb problémát a változó tapadó-képességgel rendelkező útburkolat, valamint a változó látási viszonyok okozzák. Ezért lényeges, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse járművét a megváltozott körülményekre, és önmaga is legyen tisztában azzal, hogy ezek a változó közlekedési viszonyok más járművezetői magatartást követelnek.

Novemberben a látási viszonyok gyakran rosszak, korábban sötétedik, a hajnali és esti ködképződés miatt huzamosabb ideig kell használni a gépjármű világítóberendezéseit - ezért is fontos, hogy azok megfelelően működjenek. A fényszórókat és a többi lámpát ilyenkor gyakrabban kell tisztítani és működését ellenőrizni. A gépjárműveket - napi szinten, indulás előtt - ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. Sokan csupán az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzésére figyelnek, holott az őszi közlekedés fontos kelléke a jól működő ablaktörlő, a fagyálló ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő.

Próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott időjárási, látási és útviszonyokhoz, tekintettel az előforduló ködös, esős, havas, körülményekre. Nagyobb követési távolság tartásával megelőzhetők az erre az időszakra leginkább jellemző ún. ráfutásos „koccanások”, és az azokkal együtt járó kellemetlenségek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.