Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Március 21. 05:02, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI/Illusztráció: pixabay

Előzetes kényszergyógykezelésre ítéltek egy csecsemőjét kádba fojtó nőt

Előzetes kényszergyógykezelésre ítéltek egy csecsemőjét kádba fojtó nőt

Előzetes kényszergyógykezelést rendelt el a bíróság egy csecsemőjét kádba fojtó anyával szemben - közölte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-vel.

A rendelkezésre álló nyomozati adatok alapján a gyanúsított rendezett körülmények között, házasságban élt. 2018. július 6-án fiú gyermekük született. A nő október 26-án 12 óra körül fojtotta kádba gyermekét; tettét követően öngyilkosságot kísérelt meg, majd Szolnokra utazott, ahol a rendőrségen bejelentette, hogy megölte gyermekét. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója szerdán megszüntette a letartóztatását és egyúttal elrendelte az előzetes kényszergyógykezelését a nőnek.

Az igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény szerint a gyanúsított elmeállapota a cselekmény elkövetése idején és a szakértői vizsgálat időpontjában is kóros volt. A bíróság döntése szerint a szakértői vélemény megállapításaira figyelemmel jelenleg is tartani kell attól, hogy a gyanúsított zárt intézeti kezelés hiányában hasonló bűncselekményt követne el.

A bíróság az előzetes kényszergyógykezelés végrehajtási helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki, amely az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb hat hónapig tart.

A döntést az eljárásban részt vevő minden fél tudomásul vette, a végzés véglegessé vált - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.