Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Október 11. 12:25, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Elmeállapota miatt felmentették azt a férfit, aki brutálisan megölte a szüleit

Elmeállapota miatt felmentették azt a férfit, aki brutálisan megölte a szüleit

Kóros elmeállapota miatt felmentette az emberölés vádja alól az első fokon eljáró Győri Törvényszék azt a férfit, aki tavaly novemberben megölte a szüleit Sopronban,

s elrendelte a vádlott határozatlan idejű kényszergyógykezelését – tájékoztatta a törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Havasiné Kulcsár Petra elmondta, hogy a férfi ellen különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés, valamint felfegyverkezve, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt emeltek vádat.

A tényállás szerint K.R. a szüleivel élt, 2005 óta állt pszichiátriai kezelés alatt, állapota 2016 decemberében romlott, a kezelés ellenére is agresszívvé vált a viselkedése.

Tavaly november 2-án a férfi ismeretlen okból a szüleire támadt, kalapáccsal, szúró- és vágóeszközökkel, húsverőkkel ütlegelte őket. A sértettek a helyszínen meghaltak.

Másnap reggel rendőrök érkeztek a helyszínre, mert bejelentést kaptak arról, hogy az egyik lakásból folyik a víz. Nem tudtak bemenni a lakásba, ezért a tűzoltók betörték az ajtót, ekkor a vádlott egy kalapáccsal támadt rájuk.

A férfit végül elfogták és a győri pszichiátriai osztályra szállították.

A bíróság az ítélet indokolásában kifejtette, hogy a vádlott elmeállapota a szülei megölésének időpontjában kizárta azt, hogy cselekménye következményeit felismerje. A szakértők megerősítették, hogy a vádlott beszámítási képessége kizárt volt a cselekmény elkövetésének idején. A hatályos büntető törvény pedig a beszámítási képesség kizártságát büntethetőséget kizáró okként határozza meg.

Az ítélet nem jogerős, a döntést az ügyész és a védő tudomásul vette, a vádlottnak nyolc nap áll rendelkezésére nyilatkozata megtételére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.