Városlista
2019. március 21, csütörtök - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2018. Augusztus 10. 11:47, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

Elköszönt a képviselőktől Kanozsainé dr. Pék Mária főjegyző asszony

Elköszönt a képviselőktől Kanozsainé dr. Pék Mária főjegyző asszony

Rövid munkaértekezletet tartott ma reggel a város képviselő-testülete.

Az ülés elején Varga András, a Pápa Városi Televízió intézményvezetője tájékoztatta a városatyákat arról, hogy a pályázati forrás és a város segítségével készített Téli virágzás című filmjüket az M5 televíziós csatorna augusztus 20-án 19 óra 35 perces kezdettel műsorára tűzte. A filmet a későbbiekben a Pápa Városi Televízióban is bemutatják, először azonban a Magyar Televízióban lesz látható.

A napirendek megtárgyalása a TOP-os projektek megvalósításához kapcsolódóan a településszerkezeti terv módosításával kezdődött. Erre az Ipari Park fejlesztését célzó projekt miatt volt szükség, hiszen az tartalmazza a Kopja utca 83-as főútra való kivezetését. A napirend szerint a partnerségi egyeztetés szabályainak megfelelően a módosítási tervet társadalmi egyeztetésre bocsátották a július 2-án megtartott lakossági fórumon. Ezen észrevétel nem hangzott el, az állami főépítész pedig július 23-án megtartotta a végső szakmai véleményezés tárgyalását. A Településszerkezeti-Területfelhasználási Tervet a jelenlévő 10 képviselő egyhangúan elfogadta. A városatyák ehhez kapcsolódva szintén egyhangúan fogadták el a helyi építési szabályzatról szóló önkormányzati rendelet módosítását is.

Az ülésen döntöttek arról, hogy az önkormányzat pályázatot nyújt be rendkívüli önkormányzati támogatásra, a belügyminiszter és a pénzügyminiszter által kiírt pályázati konstrukcióban. Áldozó Tamás polgármester arról tájékoztatta képviselőtársait, hogy a város már a korábbi években is nyújtott be pályázatot ilyen támogatásra, ezek jellemzően pozitív elbírálásban részesültek és most is erre számít az önkormányzat.
Vegyes ügyek között fogadta el a testület a Városgondnokság alapító okiratának módosításáról szóló határozati javaslatot, melyet Bakó István igazgató kezdeményezett a Városgondnokság kibővült feladatköre miatt.
Sürgősségi indítványként tárgyalta a testület a Weöres Sándor Általános Iskolában zajló korszerűsítési munkálatokhoz való hozzájárulásról szóló napirendet. Az önkormányzatot a Pápai Tankerületi Központ kereste meg azzal a kéréssel, hogy a EFOP pályázatuk keretében zajló iskolafelújítási munkákhoz a város 4 millió forinttal járuljon hozzá. Áldozó Tamás polgármester kifejtette, a beruházásban érintett iskolaépület a város tulajdonában van, a kért támogatás biztosítja, hogy a tervezett fejlesztés teljességében megvalósulhasson. Mint megtudtuk, a város által biztosított összegből a projekt keretében kialakítandó természettudományi szaktanterem berendezését tudja megvásárolni a tankerület. A képviselő-testület egyhangú igennel szavazott a támogatásról.

Az ülés végén a testület és a sajtó nyilvánossága előtt köszönt el a közeljövőben nyugállományba vonuló címzetes főjegyző a képviselőktől és a pápaiaktól. Kanozsainé dr. Pék Mária címzetes főjegyző meghatottan jelentette be, hogy több évtizedes közigazgatási pályafutása - amely két év kivételével Pápához kötődik - hamarosan véget ér. Köszönetet mondott a városatyáknak a közös munkáért, a munkájához nyújtott segítségért, támogatásért.
-Köszönöm azt a bizalmat, amelyet végig nemcsak éreztem, de meg is tapasztalhattam. Örülök, hogy részese lehettem a város fejlődésének, épülésének, szépülésének. Azt kívánom a jövőre nézve is, hogy az elképzelések, a tervek váljanak valóra, szeretett szülővárosom tovább gyarapodjon. A nehézségeket pedig közös munkával sikerüljön legyőzni, a problémákat megoldani - fogalmazott és felidézte a jegyzői állásra benyújtott pályázatának záró idézetét.
-„Mindig az egész felé törj. De egésznek lenni, ha nem bírsz, láncszemként illeszd egy nagy egészbe magad.” Mindig igyekeztem ezen gondolatok jegyében dolgozni, köszönet mindenkinek - különösen Önöknek és azon munkatársaimnak - akik segítettek, társaim voltak.

A meghatott búcsúszavakra Áldozó Tamás úgy reagált, példanélküli főjegyző asszony nyilatkozata, közigazgatási vezető még sosem köszönt el nyilvánosan a testületben dolgozó munkatársaktól. Megemlítette, 20 éve dolgozott együtt főjegyző asszonnyal, jól tudtak együtt dolgozni, a közös munkát pedig a bizalom határozta meg. Jó egészséget, tartalmas életet kívánt Kanozsainé dr. Pék Máriának nyugdíjas éveire és kérte, hogy rendkívüli szakmai tapasztalatával, tudásával továbbra is segítse a várost.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 20. 15:43, szerda | Helyi

125 esztendeje hunyt el Kossuth Lajos

2019. Március 20. 14:00, szerda | Helyi

Két pápai sportolóval a soraiban lett aranyérmes a magyar válogatott

Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon aranyérmet szerző magyar labdarúgó válogatottat a Balla DSE két tagja, Horváth Dávid partnerjátékosként, Bogdán Sándor pedig SO sportolóként erősítette.

2019. Március 19. 20:33, kedd | Helyi

Lakossági fórumon kérték ki a lakosság véleményét a Külső-Várkert megújítási terveiről

Zöld Város II. projekt Külső-Várkertre vonatkozó első tanulmányterveinek megvitatására az önkormányzat lakossági fórumot szervezett, hogy a pápaiak javaslatait megismerve, azokat továbbítsa a tervezők felé.

2019. Március 19. 20:30, kedd | Helyi

Helyreigazító cikkekből csinált kiállítást a Jobbik

A tárlatot még holnap délutánig megtekintheti a pápai Március 15. téren – mondta el Süle Zsolt.